Kaevetööd kesklinnas sulgesid väikelaste ema hoovivärava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd.
Kaevetööd. Foto: Margus Ansu

Kolme väikelapse ema Kristel avastas end Kesk-Ameerika tänaval asuva 11 korteriga kodumaja juures olukorrast, kus hoovivärava tagune maa oli Tallinna Vee kanalisatsioonitööde tõttu üles kaevatud nõnda, et hoovi pargitud autoga enam liikuma ei pääsenud.

«Pean aga abikaasa äraolekul liikuma kolme lapsega koos, selleks et ühte last kuhugi viia, sest neljakuust ja kaheaastastast üksi koju ei jäta,» selgitas noor ema. «Esmapilgul võib ju tunduda, et mis siis on, et ei pääse autoga väravast sisse ja välja?! Olude sunnil pean aga liikuma nii, et käeotsas on neljakuune laps turvahällis, koos 2,7 ja kuueaastasega, lisaks poekott vm,» on naine nördinud.

Vee-ettevõtte lakooniline kiri teatas elanikele vaid tööde tähtajad ja teatas, et probleeme võib ette tulla. Lahenduseks oleks parkimine tänaval, see aga on tasuline, nii maksabki naine alates tänasest soolast parkimistasu.

«Helistasin ka linna transpordiametisse liikluskorralduse osakonda, sain vastuseks, et ehitaja peab tagama juurdepääsu ja et Luha tn maja ees saan (mitte küll tasuta, aga soodsamalt) parkida, siis kui ostan aastaks soodusparkimisloa, » rääkis Kristel.

«Helistasin siis ehitajale ka, kes ütles, et tööde tellijaks on Tallinna linn ja ma saan parkida Kesk-Ameerika tänaval Komeedi tn poolses otsas lahtikaevatud kuumaastikul, muid võimalusi temal pole. Aga ka sinna jõudmiseks pean ma ikkagi pääsema oma hooviväravast välja, mille esine täna lahti kaevatakse,» vahendas murelik naine.

«Üldine nõue on tõepoolest see, et ehitaja peab tagama juurdepääsu kodule, kuid kui see mingil põhjusel nii ei ole, siis kindlasti leiame lahenduse,» rahustas murelikku kodanikku Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa, kui Postimees juhtumi kohta aru päris. Tema sõnul oli ehitaja pakkunud ka alternatiivset tasuta parkimise võimalust 152 meetrit kaugemal.

«Teinekord võib olla ka küsimus ehitajas, meie spetsialist läheb kohale ja hindab olukorda, kuid kindlasti soovitan kodanikul olukorra lahendamiseks veel kord meiega ühendust võtta.»  Naisega on ühendust võtnud juba ka ehitaja ning paistab, et jõutakse kohalikke elanikke rahuldavale kokkuleppele ning nad saavad kodu lähedal siiski lõpuks tasuta parkida.

Kesk-Ameerika tänav on Kesk-Ameerika ja Luha tänava vee- ja kanalisatsioonitorustike rekonstrueerimisega seoses liiklusele suletud.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles