Kooli kõrvalt töötav Tallinna noor: teenin kuus kakssada-kolmsada eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Kooli kõrvalt osalise koormusega töötav Tallinna abiturient Mirjam noorte palgaasoove, mis CV Keskuse uuringu andmeil ulatuvad tuhande euroni ja rohkemgi, reaalseks ei pea.

Tema ise käib kooli kõrvalt Rimis osaajaga tööl ja teenib kuus kakssada-kolmsada eurot. Tööle läheb ta äripäevadel pärast koolipäeva lõppu, viietunnise tööpäeva sisse jäävaid pause kasutab neiu õppimiseks. Nädalavahetusel on Mirjami tööpäevad pikemad.

«Noorte palgasoov pole reaalne, ilma igasuguste kogemusteta eeldatakse, et saadakse kohe tippjuhi palka,» hindab noor neiu, kelle sõnul ei saa eakaaslased tihti aru ka raha väärtusest.

Mirjam ise teab hästi, kui raske on raha teenida, sest alustas 12-aastasena turistidele vanalinnas karastusjooke müües - tasu oli toona 30 krooni tund ning jootraha võis tegus laps endale jätta. Mirjami sõnul leiab aga noor kindlasti pealinnas töö, kui on olemas soov ja tahtmine, heal juhul ka eelnev töökogemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles