Merivälja kooli juurdeehitus toob Piritale lisaks 130 koolikohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merivälja kooli lapsedki andsid oma panuse olulise hoone valmimisse. Laste tegutsemist jälgivad Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ning Eventus Ehitus esindajad.
Merivälja kooli lapsedki andsid oma panuse olulise hoone valmimisse. Laste tegutsemist jälgivad Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ning Eventus Ehitus esindajad. Foto: Andre Hanimägi

Pea pool sajandit oodatud Merivälja kooli juurdeehitus sai täna nurgakivi. Juurdeehitusega lisandub uue õppeaasta alguseks Pirita linnaossa 130 uut õpilaskohta.

Merivälja kooli direktriss Kaja Laanmäe rääkis nurgakivi panekul, et ehitust on niivõrd kaua oodatud, et tundub veidi uskumatugi, et see lõpuks tõeks on saanud.  Samas rõhutas Laanmäe, et lisaks klassiruumidele on koolile väga olulised ka spordisaal ja ujula.

Oma õnnitlused kooliperele andsid edasi ka Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ning abilinnapea Mihhail Kõlvart. Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ütles, et Pirita on noorim ning samas kiiremini kasvav linnaosa Tallinnas ning tänu klassiruumide lisandumisele saab sel sügisel vastu võtta kolm esimest klassi. Samas tõdes linnaosa vanem, et kindlasti annavad uus ujula ning spordisaal paljudele lastele ka spordipisiku.

Tööd jagunevad kolme etappi. Esimene hõlmab olemasoleva aula ja klassiruumi lammutamist ja viie uue klassiruumi ehitamist. Valmimise tähtaeg on augusti lõpus. Juurdeehituse projekt näeb ette juurdeehituse rajamise olemasoleva koolihoone laiendusena pinnaga 2178 m2, kuhu on planeeritud viis klassiruumi, võimla, ujula ja nende toimimiseks vajalikud abiruumid.

Kogu koolihoone viiakse elektriküttelt üle gaasiküttele, olemasolev hoone ühendatakse juurdeehitusega. Korrastatakse kooli territooriumil olevad kommunikatsioonid (elektrikaabel, kanalisatsioon, gaasivarustus), rajatakse parkimiskohad ja tehakse korda hoone ümbrus. Kogu hoone sisustatakse uue mööbli ja muu inventariga.

Esimene etapp – hoone koos kommunikatsioonidega, klassiruumid, ühendus olemasoleva koolihoonega – lõpeb 2013/14. õppeaastaks alguseks ning selle maksumus on 1,95 miljonit eurot. Juurdeehituse kogumaksumus koos projekteerimise ja liitumistasudega on ligikaudu 2,6 miljonit eurot, millele lisandub sisustuse maksumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles