Tallinn lubab: Raua tänava saun läbib põhjaliku ümberehituse

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raua tänava saun.
Raua tänava saun. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna kell 14 toimub Raua tn sauna (Raua 23) ehitustööde algust tähistav tutvustusüritus, kus abilinnapea Eha Võrk ja Kesklinna vanem Mihhail Korb annavad põhjaliku ülevaate kavandatavast ehitustöödest, valmivast hoonest jms.

Täna kell 14 toimub Raua tn sauna (Raua 23) ehitustööde algust tähistav tutvustusüritus, kus abilinnapea Eha Võrk ja kesklinna vanem Mihhail Korb annavad põhjaliku ülevaate kavandatavast ehitustöödest, valmivast hoonest jms.

Põhjalike ümberehituste käigus valmib täiesti uus ja moodne hoone, kus lisaks tavapärastele linnasauna-teenustele asuvad noortekeskus, kohvik ja esmavajalikud teenusepunktid, samuti korrastatakse kogu krundi ümbrus. Ehitustöid teostab OÜ Nordlin Ehitus.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk märkis, et ehitustöödega on juba algust tehtud ja hiljemalt novembriks on kogu saunahoone põhjalikult uuendatud.

«Raua tänava saun on läbi aegade olnud üks populaarsemaid ja taskukohasemaid linnarahva pesemiskohti, ent tuleb tunnistada, et allesjäänuist üks Tallinna staažikamaid avalikke saunu on pidanud aastakümneid põhjaliku remondita läbi ajama ning on olnud piinlikult nigelas seisus, pakkudes hinnatundlikule klientuurile hädapärast pesemisvõimalust,» ütles Võrk.

«Usun, et peale põhjaliku uuenduskuuri pakub Raua tänava sauna teenuste kasutamine tõelist naudingut nõudlikemailegi klientidele. Samas tagame ka selle, et peale remonti saunateenuste hind vaatamata kvaliteedi hüppelisele kasvule oluliselt ei muutu.»

Tallinna kesklinna vanem Mihhail Korb rõõmustas, et suurprojekt on saanud ümberkaudsete elanike heakskiidu. «Kui varem oli Raua tänava sauna naabritel probleeme kivisöekütte tahma ning piljardisaali öiste lärmakate külalistega, siis nüüd saadakse nii küte kui soe vesi linnatrassist ning avatav noortekeskus tegutseb vaid päevasel ajal,» rääkis Korb.

Renoveerimise tulemusena lisandub ka mitmeid uusi teenuseid, näiteks lisaks tunnisaunadele ka sellest märksa odavam teenus - tunnidušid. Saunale lisanduvad ka pesumaja ning keemilise puhastuse teenus, mis võimaldaks linlastel erinevad pesemisega seotud mured ühes kohas lahendada.

Pärast saunahoone remonti saab hoone teisel korrusel endale sobivad ruumid kesklinna noortekeskus, mida kureerib Tallinna spordi- ja noorsooamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles