Algas Männiku tee viimase osa remont

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates eilsest on liiklusele suletud Männiku tee lõik Pihlaka tänavast linna piirini, teeremont kestab 14. juunini.


«Me vabandame kõikide inimeste ees, kelle liikumine on teetööde tõttu takistatud, aga paraku Eestis on teede ehitamiseks sobiv vaid üks kindel ajaperiood, mida tuleb maksimaalselt ära kasutada,» ütles abilinnapea Kalle Klandorf.

Ta tõdes, et ümbersõidud on kindlasti ebamugavad ning soovitas liiklejatel jälgida ajutisi liiklusmärke. Klandorfi sõnul oli neil valida, kas jätta liiklus ühes suunas avatuks või sulgeda teelõik täielikult. Pärast mitut arupidamist leiti, et tee osaliselt lahti hoidmine pikendaks oluliselt ehitusaega ning parem on tee täielikult sulgeda ja tööd võimalikult kiiresti lõpetada.

Suletud teelõigu mõlemas otsas on küll valgusfoorid, kuid rohelist tuld tuleb oodata umbes viis minutit ning foori kõrvale paigaldatud keelumärgi lisatahvel teatab, et läbi pääsevad vaid liinibussid ja ehitaja loa saanud sõidukid.

Esimesel päeval oli piisavalt neid sõidukijuhte, kes mingil ettekäändel või lihtsalt tuima näoga püüdsid siiski mööda Männiku teed sõita, kuid ilma kirjaliku loata autojuhid suunati viisakalt, aga resoluutselt ümbersõidule.

Männiku tee rekonstrueerimise viimases osas ehitatakse välja kummaski suunas üks sõidurada ning mõlemale poole teed kergliiklustee. Lisaks uuendatakse vee- ja kanalisatsioonitrassid, paigaldatakse uued sidekaablid ja tänavavalgustid, korrastatakse haljastus ja paigaldatakse liikluskorraldusvahendid.

Männiku tee rekonstrueerimise peatöövõtja on Lemminkäinen Eesti AS ja projekteerija on OÜ Tinter Projekt. Ehitustööde kogumaksumus on 2,4 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles