Haridusministeerium: koolijuht peab olema vääriliselt tasustatud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium teatas kommentaariks Gustav Adolfi gümnaasiumi direktori Hendrik Aguri arvamusloole, et koolijuht peab olema vääriliselt tasustatud.


Agur kirjutas Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloos, et õpetajate palgad võiksid alata 2000 eurost ja direktorite palgad 3500 eurost.

«Riigi siht on, et õpetajate palgad jätkavad tõusu. Tänavu suurenesid õpetajate miinimumpalgad ja veelgi enam kasvas tegelik rahastus. Sellel aastal andis riik omavalitsustele üldhariduskoolide õpetajate palgatoetust piisavalt, et nende keskmine sissetulek oleks kogu riigi lõikes toetuse najal keskmiselt vähemalt 915 eurot,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva.

Ta lisas, et omavalitsustele antud õpetajate palgatoetus kasvas aastaga 11,6 protsenti ehk suurenes umbes 16 miljoni lisaeuro võrra. «Soovime liikuda selles suunas, et õpetajate tegelik töölepingujärgne sissetulek oleks riigi keskmisest palgast 20 protsenti kõrgem. Õpetajate miinimumpalga tahame tõsta Eesti keskmise palgani. Mis puudutab koolijuhte, siis on selge, et ka koolijuht peab olema vääriliselt tasustatud. Direktori võtab tööle koolipidaja ning tema palk sõltub sellest, kuidas omavalitsus oma teda väärtustab ja/või millisele tulemusele palgaläbirääkimistel jõuti,» lausus Ladva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles