Aruanne loomaaiast: linnud on munemisega hoos, jõesiga pääses pähkliallergiast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgesaba-okassead, keda suvel näeb vaid hämarikus, nuusutavad mõnuga kevadõhku ja põõnutavad võimalusel päikese käes.
Valgesaba-okassead, keda suvel näeb vaid hämarikus, nuusutavad mõnuga kevadõhku ja põõnutavad võimalusel päikese käes. Foto: Maarja Kitsing

Viimaks hakkab ilm ka kevade nägu minema. Talvitusruumidest lasti veelinnutiikidele ujuma mustluiged. Õueaedikusse teiste värvuliste juurde viristama pääsesid kaks siidisaba, kes talve eelistasid mööda saata argusfaasanite juures soojas siseruumis. Valgesaba-okassead, keda suvel näeb vaid hämarikus, nuusutavad mõnuga kevadõhku ja põõnutavad võimalusel päikese käes.

Poegimishooajaks ette valmistudes püüdsid ulukihooldajad meelitada emased miilud väiksemasse  aedikusse. Kaks miilulehma aga meelitustele ei allunud ja eelistasid jääda suurde aedikusse, kus 11. aprilli pealelõunal sündis esimene miiluvasikas. Loodetavasti õnnestub nad siiski peagi tagaaedikusse meelitada, et uus karjaliige üle vaadata ja märgistada.

Esmaspäeval munes viienda muna kaljukotkas, kes haudumisega vaeva näha ei armasta – muna viidi inkubaatorisse. Kunstlikule haudele paigutati ka kesknädalal munetud kaks vöötkaku muna. Nandud on  munenud juba seitse muna, kuid kahjuks on kõik olnud viljastamata. Arenema ei hakanud ka valgekurgede esimene kurn. Stepikotka pesas neljapäeval avastatud kaht muna hauvad aga vanalinnud ise kenasti.

Selgus, et punetavate ja tilkuvate silmadega kimpus olnud jõesiga Jump on allergiline maapähklile – niipea kui arahhis ratsioonist eemaldati, taandusid ka vaevused.

Nädalavahetuseks saabuvad loomaaia liigikaitselaborisse 12 bioloogiatudengit Tartu Ülikoolist, et aidata doktorantidel läbi viia ööpäevaringsed euroopa naaritsa käitumise vaatlused.

Loomaaia töömehed alustasid takinite aediku laiendamist.

Zofo 2012 konkursile laekunud fotodest koostatud rändnäitust «Loomaaed tuleb külla» näeb aprilli lõpuni Viru Keskuse kolmandal ja neljandal korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles