Lugeja küsib: miks ei asendatud rivist välja langenud trolle bussidega?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäel purunes kolmapäeval trolliliin ja trollid ei sõitnud Akadeemia tee lõpp-peatusse.
Mustamäel purunes kolmapäeval trolliliin ja trollid ei sõitnud Akadeemia tee lõpp-peatusse. Foto: Andres Haabu

Kolmapäeval läks Mustamäel trollide lõpp-peatuse juures trolliliin katki ning trollid seetõttu Akadeemia tee lõpp-peatusse ei sõitnud. Postimehe lugeja küsib, miks ei võtnud mööduvad nr 11 bussid trollipeatuses asjatult ootavaid inimesi peale.


«Mustamäe trolliliini rikke ajal juhtusin Raja peatuses number 3 trolli ootama, peatus oli rahvast täis. Mitte keegi ei teatanud inimestele mitte ühelgi moel, et trolle pole mõtet oodata, sest need ei liigu. Lisaks möödusid Raja peatusest number 11 bussid, mis trollidega sama teed pidi linna liiguvad, aga et neil pole seal peatust ette nähtud, ei võtnud nad inimesi peale (isegi siis, kui nad foori tõttu nagunii peatusega kohakuti seisid). Helistasin linnaabisse ja sealt öeldi, et see buss ei saa seal peatust teha ning trollipargi dispetšerit ei saa nad kätte,» kirjutas lugeja.

«Igatahes, kui Linnatranspordi ASi dispetšeritel oleks olnud natukenegi paindlikkust, oleks nad võinud lasta bussijuhtidel lisapeatus teha ja trolliliinide rike oleks mõjutanud palju vähemaid inimesi - aga see mõte neil kahjuks pähe ei tulnud,» nentis lugeja.

Ta viitab ettevõtte juhatuse liikme Toomas Sepa sõnadele Tallinna Postimehes.  «Juhul kui on suurem kontaktliini rike, asendatakse trollid bussidega ja sõitjad saavad veetud.»

«Lisabusside asemel oleks seekord piisanud, vähemalt Akadeemia tee suunal, isegi ainult olemasolevate busside (nr. 11) paindlikumast kasutamisest, aga sedagi ei viitsitud teha. Kõigele lisaks ei antud inimestele teada, et trolli pole mõtet oodata. Teavitamine oleks võinud olla vägagi lihtne, sest aeg-ajalt sõitis mööda tehnilise abi veok, mis tühje trolle lõpp-peatuse poolt liinile vedas - kui kasvõi selle veoki juht või trollijuht oleks üle ukse inimestele hõiganud, et trollid Mustamäelt ei käi ja paar peatust tuleb edasi jalutada, oleks samuti kõik palju lihtsam olnud.»

Tallinna Linnatranspordi ASi avalike suhete osakonna juhataja Sirje Rohti sõnul purunes 10. aprilli õhtupoolikul Mustamäel Akadeemia teel trollibusside kontaktliin, mille tõttu suunati 1., 3. ja 5. liini trollibussid ümbersõidule. Liini nr 3 trollid pöörasid linna tagasi osaliselt Keskuse tänava kaudu, 5. liini trollid tegid Vilde teelt Kaja peatusest tagasipöörde Balti jaama suunas ja osa 1. 3. ja 5. liini trolle pukseeriti Mustamäe trollide seisuplatsile.

«Kahetsusväärne on see, et Tehnikaülikooli ja Küberneetikamaja piirkonnas jäi osa peatusi kontaktliini avarii tõttu teenindamata. Esialgu ei osatud eeldada, et rikke kõrvaldamine võtab nii kaua aega. Kui selgus, et avarii likvideerimiseks kulub prognoositust rohkem aega, edastati 11. liini bussijuhtidele korraldus peatuda kesklinna suunal Raja, Keemia, Ehitajate tee, Liivaku ja Vambola peatustes, et trollibussi ootajad peale võtta,» selgitas Roht.

«Mis puudutab trollide asendamist bussidega trolliliinide rikke korral, tuleb igat konkreetselt juhtumit vaadata eraldi. Pikemate seisakute tekkimisel kasutatakse samal marsruudil sõitvaid busse, mis korjavad kuni trolliliikluse taastumiseni peatustest peale ka trolliootajad,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles