Taevarestoran 2013 Tallinnas: tippkokkadele lisaks ka parimad artistid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taevarestoran ehk Dinner in the Sky tuleb taas: juba kolmandat aastat lennutatakse gurmeehuvilised rohkem kui viiekümne meetri kõrgusele toitu ja jooke nautima. Tänavu lisanduva uuendusena on plaanis taeva alla tõsta ka Eesti parima jazzartistid: toidu kõrval saab nautida saksofonistide Siim Aimla ning Raivo Tafenau ning lauljatar Anneliis Kitse esinemist.

«Kõrgusekartusega inimesena on päris huvitav, mis juhtuma hakkab, kuid tahame pakuda õhulist jazzmuusikat,» lubas Aimla. Taevarestorani peakorraldaja Risto Meigase sõnul mõjub aga viiekümne meetri kõrgusel einestamine ka kõrgusepelguritele vaat et teraapiliselt, nii mõnigi olla oma hirmust just seal võitu saanud. Taevaõhtusöök toimub Rotermanni parklas 11-16.juunil.

Tänavu tegutseb taevarestorani tippkokkade tiimi eesotsas Mihkel Heinmets, keda peetakse Baltikumi kokanduse tulevikulootuseks ning kes oma sõnutsi on kätt proovinud eriilmelistes toitlustusasutustes Michelini tähega restoranidest burgeripubideni.

Menüü tutvustusel pakkus Mihkel eelroaks värsket mahemuna seente, spinati ja veisemahlaga, lisandiks värsked ürdid. Maitseainetest kohtab Mihkli köögis vaid soola, sest ta eelistab oma sõnul naturaalseid ja ehedaid maitseid.

Eestlastele ehk rohkem tuntud on teine tippkokk – Bordoo peakokk Tõnis Siigur võlus tutvustusel magusa ja soolase meisterliku kombinatsiooniga, kus mango-passioonikastmes pardile ja juursellerile sekundeerisid šokolaadi variatsioonid.

Soome tippkokk Sasu Laukkonen, põhjanaabrite orgaanilise toidu eestkõneleja ning sealseks parimaks restoraniks valitud Chef&Sommelier peakokk pakkus magustoiduks valge šokolaadi üllatusi vahukoore ja rabarbriga variatsioone õhulise mandliküpsise seltskonnas.

Korraldajate sõnul loodetakse head ilma, kuid ka vihma korral õhtusöök ära ei jää, sest õhtustajaid kaitseb varikatus. Küll aga võivad pahandust teha äike ja tugev tuul – kuid ka sel juhul kaetakse laud maa peale ning õhtustajail on võimalus saada tasuta pääse järgmisele taevarestorani üritusele.

Eestis korraldatav taevaõhtusöök erineb mujal maailmas toimuvatest ka seetõttu, et hinnad on taskukohased – odavaima õhtusöögi eest tuleb ühel sööjal välja käia 29 eurot, tunniajane neljakäiguline õhtusöök taeva all koos jookidega ning toidu valmistanud tippkoka seltskonnas maksab osaleja kohta 99 eurot.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles