Pakosta: mupo ümberkorraldamisega hoiaks kokku üle miljoni euro

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Toomas Huik

Riigikogu liikme Liisa Pakosta (IRL) hinnangul on võimalik Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) ümberstruktureerimisega alandada ameti kulusid üle miljoni euro, muutes sealjuures elanike teenindamise paremaks.

«Mupo on kogu oma eksistentsi vältel muutunud aina ebaefektiivsemaks, neelates täna linnakassast juba 3 miljon eurot ja hoides tööl 160 inimest. 2008. aastal sai mupo eelarvest poole vähem, 1,6 miljonit, ent töist entusiasmi oli siis rohkemgi,» rääkis Pakosta.

«Näiteks Pärnus on kulude arv peale mupo ümberstruktureerimist linna korrakaitseteenistuseks langenud ligi kolm korda. Kui 2009 eraldati mupole Pärnu eelarvest 204 000 eurot, siis praeguse korrakaitseteenistuse eelarve on kõigest 74 000 eurot. Samas pole räägitud, et teenuse kvaliteet teeks vähikäiku,» ütles Pakosta.

Pakosta sõnul ei saa mupo hakkama sellega, milleks teda tõesti vaja oleks. «Täna oleks riiklikul politseil vaja pealinnas loodud paralleelstruktuurilt abi siis, kui autojuhid ootavad löökaukude juures koos oma lõhutud autoga. Löökaugukahjustuste fikseerimiseks oleks mupost abi, ent suurekspaisutatud struktuur mupo näol ei suuda või taha või ka lihtsalt ei julge sellist abi pakkuda, võib-olla kardetakse konflikti linnavalitsusega?,» imestab Pakosta.

«On selge, et mupo tööülesanded ja veel enamgi saaks ära teha väiksemate kuludega, kui määrata munitsipaalpolitsei osa funktsioone olemasolevate ametite ja linnavalitsuse osakondade alla ning vähendada linnaeelarvest mupole eraldatavat raha,» selgitab Pakosta ümberstruktureerimise võimalusi.

Pakosta hinnangul on mupoga olnud probleeme selle loomisest saati. Täna tuleb pidevalt teateid, et ametil ei ole piisavalt väljaõpet ega pädevust, esinenud on tõestatud korruptsiooni ning korduvaid probleeme nii ametnike kui töötajatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles