Asumiseltside algatus kutsub linnajuhte koostööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luite asumi elanikud kõndisid ühises rongkäigus kodukandist linnavalitsuse hooneni, et anda üle pöördumine, milles soovitakse Veerenni raudteeülesõidu allesjätmist.
Luite asumi elanikud kõndisid ühises rongkäigus kodukandist linnavalitsuse hooneni, et anda üle pöördumine, milles soovitakse Veerenni raudteeülesõidu allesjätmist. Foto: Küllike Rooväli

Täna esitletakse Linnalabori ja Tallinna asumiseltside ühist algatust Linnaidee, mille eesmärk on parandada elanikke esindavate asumiseltside ja linnavalitsuse vahelist koostööd.

Linnaideed tutvustab Linnalabori juht Teele Pehk seminaril, kus räägitakse väliruumist kui inimeste käitumist ja elukeskkonda mõjutavast tegurist. Sellele järgneb vürtsitatud arutelu linnaametnike, poliitikute, arendajate ja asumiseltside esindajate seas. Seminar algab kell 16.00 Telliskivi loomelinnakus aadressil Telliskivi 60a, Tallinn.

Tallinnas tegutseb üle 20 asumiseltsi, millest mõned on loodud juba aastakümneid tagasi, kuid suurem osa tekkinud peale 2006. aastat. Teele Pehki sõnul on paljud asumiseltsid end tõestanud kohalike elanike huvide eest seisjana ja piirkondlike väärtuste vahendajana linnale.

«Seni on puudu jäänud linnavalitsuse avatusest koostööle ja sisulisele arutelule,» nendib Pehk.
Sellepärast otsustasidki Tallinna aktiivsemad asumiseltsid mullu septembris toimunud seltside sügispäeval, et hakkavad kohalike valimiste lähenedes elanikukeskse linnaelu aluseid rajama.

Seltside ja linnavõimu vahelise suhtluse murekohtade väljaselgitamiseks ja lahenduste pakkumiseks toimuvad Linnaidee algatuses avalikud üritused: seminarid linnaelu teemadel ja ekskursioonid erinevatesse aktiivsetesse asumitesse, asumiseltsidele mõeldud pädevus- ja huvikaitsekoolitused ning arutelud hea koostöö üle.

Algatuse tulemusel valmib selle aasta sügiseks seltside ja linnavalitsuse koostöö mudel, kus kirjutatakse lahti asumiseltsi kui kohaliku eksperdi roll.

Linnaidee algatust rahastab EMP toetuste Vabaühenduste Fond Avatud Eesti Fondi vahendusel. Rohkem teavet Linnaidee kohta saab algatuse kodulehelt
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles