Kooliõpilased võistlesid prügikoristamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita linnaosavanem Tiit Terik.
Pirita linnaosavanem Tiit Terik. Foto: Peeter Langovits.

Täna pärastlõunal toimus Pirital suur prügikoristamise võsitlus, milles osalesid 7. - 12. klassi õpilased neljast Tallinna koolist.


Koristamise käigus sai prügist puhtaks osa Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealast. Selline omapärane võistlus toimus Pirita linnaosas esmakordselt. Korraldajad loodavad, et läbi väikese võistlusmomendi õnnestub senisest paremini juhtida noorte tähelepanu keskkonnast hoolimisele ning sellele, et prügi mahaloopimine ei ole sugugi lahe.

Võistlusele registreerisid end Pirita Majandusgümnaasiumi, Tallinna Juhkentali Gümnaasiumi, Läänemere Gümnaasiumi ning Tallinna Inglise Kolledži võsitkonnad. Lisaks neile osalesid ka Pirita Ökoskaudid. Kokku võis maastikukaitsealal näha askeldamas rohkem kui sadat noort inimest.

Võitjaks tuli võistkond, kes tunni ajaga kõige rohkem prügi kokku korjas. Tihedas rebimises said esikoha Pirita Ökoskaudid, kelle saagiks langes 72,5 kilo rämpsu. Üldse korjasid aga õpilased kokku ligi 600 kilo prahti.

Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul on kõige rohkem prügi Pirita jõe äärde jätnud inimesed, kes käivad seal grillimas. Tema sõnul on tore see, et prügikoristamise võistlusel osalesid peale Pirita ka teiste Tallinna piirkondade koolide õpilased. See näitab, et paljudele meeldib Pirital puhtas looduses sportida või niisama vaba aega veeta.

Võistluse korraldanud Pirita linnaosavalitsus loodab, et niisugune ettevõtmine kordub ka järgmistel aastatel ning sellest saab tore traditsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles