Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia saab Valter Ojakäär

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valter Ojakäär.
Valter Ojakäär. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus otsustas anda 2013. aasta Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia heliloojale ja publitsistile Valter Ojakäärule.


Valter Ojakäär tähistas käesoleva aasta 10. märtsil oma 90. sünnipäeva. Tema teened eesti muusikaelu rikastamisel on olnud eriliselt silmapaistvad. Üle poole sajandi on Valter Ojakäär läbi raadio- ja telesaadete, artiklite ja raamatute tutvustanud ja propageerinud džässmuusikat, vahendas Raepress.

Valter Ojakääru helilooming on püsinud tänaseni lauljate repertuaaris. Ojakäär on mänginud klarnetit ja saksofoni mitmes ansamblis ja orkestris ning musitseerinud koos legendaarsete muusikutega nagu John Pori või Raimond Valgre.

Aastate jooksul on temalt ilmunud väga palju artikleid ja raamatuid, millest olulisim ja ainulaadseim on neljaosaline Eesti levimuusika ajalugu. Tema koostatud laulikutesari «Laulge kaasa!» on pikkade aastate vältel rikastanud lauluansamblite repertuaari.

Valter Ojakäär on tutvustanud aastakümneid levi- ja džässmuusikat ajakirjanduses, raadios ja televisioonis. Tema mitmekülgsed teadmised, lai silmaring ja sõnaseadmisoskus on teinud temast armastatud muusikakommentaatori ja muusikavaldkonna arvamusliidri.

Preemia ja sellega kaasnev tunnistus antakse Valter Ojakäärule üle Tallinna päeval, 15. mail. Preemia suurus on 4430 eurot. Tallinna teeneka kultuuritegelase preemia eesmärk on tunnustada tallinlastest teenekate kultuuritegelaste loomingulist tegevust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles