Linnavalitsus valis välja Tallinna teenetemärgi kandidaadid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teenetemärk.
Tallinna teenetemärk. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus otsustas teha volikogule ettepaneku tunnustada teenetemärgiga 27 silmapaistva isiku aastakümnete pikkust linna ja linlaste hüvanguks panustamist.


Linnavolikogu otsuse eelnõu kohaselt pälvivad Tallinnale osutatud eriliste teenete eest tänavu Tallinna teenetemärgi Lilian Aun kauaaegse pedagoogitöö ja Tallinna hariduselu edendamise eest; Alo Brandt linna arengu edendamise eest eduka maakorraldamise kaudu; Irina Embrich silmapaistvate spordisaavutuste ja Tallinna tutvustamise eest maailmas; Lonni Floren kauaaegse pühendunud linnateenistuse eest personalivaldkonnas; Heino Harak innovaatilise lähenemise eest uute tehnoloogiate juurutamisel; Andres Hiie kohusetundliku töö eest Nõmme linnaosa halduskogus ja Tallinna linna valimiskomisjoni liikmena; Igor Jermakov kauaaegse muusikakollektiivide juhendamise, rahvuskultuuride ja noorte loomingu arendamise eest; Aave Jürgen kauaaegse tegevuse eest tarbijakaitse valdkonnas Tallinnas; Helle Kalda Eesti Üürnike Liidu toetamise ja sundüürnike õiguste eestseismise eest; Olev Kallas panuse eest Tallinna linna kandideerimisse Euroopa rohelise pealinna tiitlile; Vahur Keldrima kauaaegse ja tulemusliku töö eest tervishoiu- ja hoolekande valdkonna arendamisel.

Linnavalitsuse ettepaneku kohaselt pälvivad teenetemärgi ka Eve Kivi panuse eest Tallinna kultuuriellu; Merle Klandorf silmapaistva töö eest rahvusvaheliselt tunnustatud kõrgeima kategooria tantsuspordikohtuniku ja tantsukooli peatreenerina ning võistlustantsu maailma karikavõistluste etapi peakorraldajana; Jüri Kriis tänapäevase pinnaveehaarde-süsteemi väljaarendamise juhtimise eest; Tarmo Leinatamm silmapaistva töö eest muusiku ja dirigendina ning Eesti muusikaelu arendamisel; Ilmar Link kauaaegse ja asjatundliku ehitusjuhi-teenuse osutamise eest linna tellitud tee-ehitusobjektidel; suurepärane saksofonist ja Eesti džässmuusika arengu mõjutaja Charles Lloyd; Jüri Mõis – märkimisväärse panuse eest Tallinna linna ellu arvamusliidrina ja töö eest endise linnapeana.

Valeri Novikov esitati teenetemärgi kandidaadiks kauaaegse töö eest pedagoogi ja koolijuhina, keelekümblusprogrammi eduka elluviimise ja ühiskondliku töö eest; Marje Paljak sotsiaalhoolekande valdkonna kauaaegse arendamise ja juhtimise eest linnaosas; Juri Poljakov Vene Kultuurikeskuse kujundamise eest tallinlaste ja linna külaliste armastatud kultuurikeskuseks ning Ly Pärn kalmistumajanduse korraldamise ning ajalooliste kalmistute korrashoiu ja hoolduse strateegiate väljatöötamise eest.

Viljo Rannala pälvib tunnustuse kauaaegse ja tulemusliku töö eest sotsiaalhoolekande, noorsootöö ja kriisireguleerimise valdkonna arendamisel; Vello Saluste pühendunud panuse eest vabatahtlikuna ja avaliku võimu teostamisel Tallinnas; Marju Sepp kauaaegse linnateenistuse ja panuse eest linna eelarvedistsipliini tagamisse, Lagle Suurorg kauaaegse töö eest laste tervise arendamisel ja kaitsmisel ning Tiit Vähi silmapaistva panuse eest Tallinna Linnavolikogu juhtimisel ja ettevõtluskeskkonna arendamisel.

Tallinna teenetemärk antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Teenetemärk antakse autasustatavale kätte linnavolikogu esimehe ja linnapea poolt Tallinna Raekojas Tallinna linna päeval 15. mail.

Taotlusi teenetemärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu liikmetel, linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel. Linnavalitsus esitab oma ettepanekud teenetemärkide kandidaatide kohta, mis on eelnevalt läbi arutatud linnavalitsuse istungil. Teenetemärgi andmise otsustab linnavolikogu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles