Mustakivi asumisse plaanitakse spordi- ja teeninduskeskust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustakivi tee.
Mustakivi tee. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Lasnamäele Mustakivi asumisse spordi- ja teenindushoone rajamiseks koostatud detailplaneeringu vastuvõtmise. 


Mahtra tn 2a kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga on kavandatud 3,18 hektari suurusele maa-alale kuni kahe maapealse ja ühe maa-aluse korrusega spordi- ja teenindushoone, vahendas Raepress.

Planeeritud maa-ala asub Lasnamäe linnaosas Mustakivi asumis Mahtra tänava, Mustakivi tee ja Laagna tee vahelisel jäätmaal. Mahtra tn 2a hoonestama kinnistu omanik on VK Tehnovõrk OÜ, kinnistu pindala on 5873 ruutmeetrit.

Planeeritud maa-ala lähiümbruse peamiseks maakasutuseks on elamu- ja ärimaa. Teisel pool Mustakivi teed asub kahekorruseline ostukeskus Lasnamäe Centrum. Mahtra tänava ääres paiknevad viie- kuni üheksakorruselised korterelamud ning Mustakivi tee ja Laagna tee ääres valdavalt kahekorruselised kauplused, teeninduspinnad ja tanklad, elamukvartali sisse jääb kaks lasteaeda.

Mahtra tn 2a kinnistule kavandatu spordi- ja teenindushoone lubatud maapealne pind on kuni 800 ruutmeetrit ja maa-alune kuni 1100 ruutmeetrit. Reformimata riigimaast on moodustatud krunt suurusega 8636 ruutmeetrit ja sihtotstarbega üldkasutatav maa, pärast detailplaneeringu kehtestamist on võimalik taotleda krunt munitsipaalomandisse.

Kuna planeeritud ala paikneb magistraalteede ristumiskohas ja hea vaadeldavusega asukohas, on tegemist linnaehituslikult olulise asukohaga ja arhitektuurselt parima lahenduse leidmiseks tuleb korraldada arhitektuurikonkurss. Peale vastuvõtmist korraldatakse planeeringu avalik väljapanek.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles