Lapse sünnipäev Tallinna muuseumides: bastionikäigud, filmitegu või Gildi Gilberti saladused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ajaloomuuseumi sünnipäevaprogramm Maarjamäe lossis Eesti Filmimuuseumi näitusel  «SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand.»
Eesti Ajaloomuuseumi sünnipäevaprogramm Maarjamäe lossis Eesti Filmimuuseumi näitusel «SIIN ME OLEME! Eesti filmi esimene sajand.» Foto: Vahur Lõhmus

Kui lapsevanematel pole päris selge, mida võsukese sünnipäevaga pihta hakata, võiks kaaluda sünnipäevapidu muuseumis.

Erinevad Tallinna muuseumid seda võimalust ka pakuvad, sünnipäevapeo hinnad umbes paarikümnele lapsele algavad 90 eurost ning liiguvad ülespoole, olenevalt sellest, missugust pidu täpselt korraldada tahetakse.

Eesti Ajaloomuuseum pakub näiteks võimalust korraldada lapse sünnipäevapidu ajaloolises Maarjamäe lossis, kus tegutseb ka Eesti Filmimuuseum. Sünnipäevaprogrammis «Meil saab kino!» õpitakse aktiivsete ja mänguliste tegevuste kaudu tundma filmiameteid ning lavastatakse ise ka film, kus kõik saavad mängida peaosa.

Lisaks sellele pakub ajaloomuuseum võimalust korraldada lapse sünnipäevapidu keskaegses Suurgildi hoones. Sünnipäevaprogramm «Gildi Gilberti saladus» viib osalised avastusretkele ajaloolises gildihoones. Suurgildi maja saalidesse on peidetud laekad, mis sisaldavad küsimusi ajaloost, vastuste otsimine pakub osalejatele põnevust ja avastamisrõõmu.

Lapse sünnipäeva saab pidada ka Tallinna Linnamuuseumi filiaalides. «Kõige populaarsem on sünnipäeva pidamine Miia-Milla-Manda muuseumis Kadriorus,» rääkis Linnamuuseumi pedagoog Kristi Paatsi. Sünnipäeva saab tähistada ka E.Vilde muuseumis, samuti Kiek in de Kökis – seal ootavad lapsi nii bastionikäigud kui torniekskursioon.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles