Peterburi toob Tallinna kultuurilist ja ärilist külakosti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kultuurikeskus.
Vene kultuurikeskus. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Aprilli lõpul saab taas teoks traditsiooniline üritus «Peterburi kohtumised Tallinnas».


24.-25. aprillini Tallinnas toimuvast kõrgetasemelisest kahe linna koostöökohtumisest võtab osa ka Peterburi kuberner Georgi Poltavtšenko, teatas Raepress.

24. aprillil toimub Nokia kontserdimajas galakontsert Venemaa põhjapealinna juhtivate artistide osavõtul. Eesti kontserdipublikule esinevad Venemaa rahvakunstnik Sergei Stadler ja Maria Teatri solist Anastasia Kalagina. Galakontserdi piletid hinnaga 3-5 eurot on müügil TicketPro müügipunktides, Statoilis, Selverites ja Eesti Posti kontorites tänasest alates kella 12.00-st.

Neljapäeval, 25. aprillil mängitakse aga Vene kultuurikeskuse laval Venemaa teenelise kunstniku Juri Tomaševski osavõtul etendust «Särav Sankt-Peterburg».

Linnavalitsuse teenindussaalis avatakse riikliku Iisaku katedraali kogudest pärit fotonäitus «Peterburi inglite silme läbi – vaade Iisakust». Ametlike ürituste programmis on Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja Peterburi kuberneri Georgi Poltavtšenko kohtumine, mille raames kahe linna juhid arutavad praegust ja tulevast koostööd.

Toimub ka kolm ümarlauda, millel mõlema linna esindajad arutavad hariduse, kultuurikoostöö ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teemadel. Peterburi kohtumiste raames külastab Tallinna ka 50 kooliõpilast.

Peterburi ja Tallinna kohtumiste traditsioon sai alguse 1999. aastal, mil toimusid esimesed Peterburi kohtumised Tallinnas, tallinlased olid esimest korda kolleegidel külas 2001. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles