Tallinn pole halduskohtu otsusega rahul

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takso Viru tänava alguses.
Takso Viru tänava alguses. Foto: Toomas Huik.

Linnavalitsus pole rahul halduskohtu otsusega, mis tühistas määruse, millega linn tahtis rendile anda Suur-Karja ja Viru tänavate taksopeatused.


Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli ütles Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus, et ta pole jõudnud otsusega põhjalikult tutvuda, kuid esmamulje on, et kohus ei arvestanud Tallinna väiteid, et taksoturg vajab korrastamist.

Abilinnapea märkis, et sisuliselt leiab halduskohus, et linn ei tohi oma vara kohta otsuseid teha. Mutli sõnul on linnal nüüd kaks võimalust. Esiteks võib halduskohtu otsuse edasi kaevata. Teine võimalus on kuulutada nende taksopeatuste rendile andmiseks välja uus konkurss, muuta selle tingimusi ja anda seega rohkematele ettevõtetele võimalus sellel konkursil osaleda.

Samas lükkas Mutli ümber väite, et halduskohus tühistas ka linna määruse, mis keelas taksodel väljaspool taksopeatust kliente oodata. Abilinnapea sõnul luuakse uusi taksopeatuseid, sest vanalinna kitsastel tänavatel seisvad taksod segavad teistel autodel parkimist ja liiklemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles