Kasutatud trammide remont kergitab nende hinna kahekordseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koplisse suunduv tramm.
Koplisse suunduv tramm. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linn ostis hiljuti Saksamaalt viis kasutatud trammi kokku 200 000 euro eest, nende remont ning kohandamine Tallinna vajadusteks läheb maksma teist samapalju.


Viie kasutatud trammi KT4D transport Erfurdist Tallinna läks maksma 26 800 eurot, nende liinilelaskmiseks vajaliku remondi ja ettevalmistuse planeeritav maksumus on 210 000 eurot, millele lisandub käibemaks, selgus abilinnapea Taavi Aasa vastusest linnavolinik Urmas Mardi arupärimisele.

«Ma tegin selle arupärimise seetõttu, et praegu kuulutatakse suure hurraaga välja, et me ostame kasutatud tramme, aga keegi ei tea, kui palju need trammid maksavad, missugused kulutused ostmisega veel kaasnevad ja mis selle asja mõte üldse on,» ütles Mardi Postimehele.

«Üks asi on tüki hind, aga teine asi on trammide ümberehitamise kulud. Ma nägin vaimusilmas ka sellist võimalust, et kuivõrd Tallinna trammipark on ikkagi tohutult amortiseerunud, siis kas ei oleks võimalik ka siin näiteks koos Tallinna Tehnikaülikooli teadlastega ise tramme teha. Need ei peaks ju kõige modernsemad olema, sest ka sisseostetavad trammid pole kõige modernsemad,» lisas ta ning möönis, et arupärimise vastusest välja tulnud lisakulud trammide ostmisel olid talle üllatuseks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles