Demineerijad tegid Mustamäe haigla juures kahjutuks käsigranaadi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmise reede pärastlõunal pidid päästeameti demineerijad Põhja-Eesti regionaalhaigla Tallinnas Mustamäel asuva haiglakorpuse juurdeehituse käigus leitud käsigranaadi hävitama kohapeal.


Inimesed evakueeriti ehitusplatsilt, hoonetest inimeste evakueerimine ei olnud vajalik. Demineerijad tegid kindlaks, et halvas seisukorras lõhkekeha ei ole võimalik transportida ning hävitasid vene päritolu F1 tüüpi käsigranaadi sealsamas, teatas päästeameti pressiesindaja.

Demineerijad tuletavad meelde, et lõhkekeha leides ei tohi seda puudutada, sellest tuleb minna eemale ning koheselt teavitada lõhkekehast hädaabi numbril 112. Lõhkekehad on toodetud sõjapidamise eesmärgil ning mõeldud tapmiseks, vigastuste või suurte purustuste tekitamiseks.

Päästeameti demineerijad on enam kui 20 tegutsemisaasta jooksul kahjutuks teinud üle 60000 lõhkekeha. Igal aastal hävitatavad demineerijad umbes 3000 lõhkekeha ning leidude arv ei näi langevat. Võimalus juhuslikult lõhkekeha leida on kõige suurem kevadeti kui lumi on sulanud, kuid rohelust veel pole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles