Laupäeva öösel on avatud sada muuseumi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

16. mai õhtul on Eestis üleriigiline muuseumiöö, mille jooksul pääsevad külastajad tasuta enam kui sajasse muuseumi.


Muuseumiööd tähistatakse Euroopas rahvusvahelisele muuseumipäevale, 18. maile eelneval laupäeval. Eestis on muuseumid külastajatele valla kella 19–24.



«Tänavune muuseumiöö on esmakordselt üle-eestiline,» rõhutas muuseumiöö korraldamisega tegelev Eesti ajaloomuuseumi arendusdirektor Mariann Raisma. Tema sõnul on muuseumid üritusse suhtunud tõsiselt ja ette valmistanud erilise programmi.



Näiteks avab Kumu pääsu katusele, Lavassaares sõidavad vanad rongid, Põlva talurahvamuuseumis otsitakse olendeid, kes end tavapärasel lahtiolekuajal ei ilmuta, Eesti vabaõhumuuseumis peetakse simmanit, Viljandi muuseumis ja Eesti ajaloomuuseumis näeb muumiaid, Suure-Jaani Kappide majamuuseumis on koos kunst ja muusika, Tartu laulupeomuuseumis räägitakse jutte, mida päeval ei räägita, Lennusadamas tehakse kahurist pauku, Maarjamäe lossis leiab aset monumentide hirmutuur...



Et kõige rohkem muuseume asub Tallinnas, rakendatakse muuseumiöö teenistusse City Touri punased bussid, mis teevad tavaliselt turistidele linnaekskursioone. «Tallinlastele on need muuseumiöö puhul tasuta,» ütles Raisma.



Bussid väljuvad igal täistunnil Viru väljakult vana pritsimaja juurest ja üks neist teeb tiiru arhitektuurimuuseumi, Lennusadama ja vabaõhumuuseumi vahel. Teine sõidab läbi kõigi Kadriorus asuvate muuseumide juurest ja lõpetab Maarjamäe lossis Eesti ajaloomuuseumi juures.



Kõik muuseumiöö sündmused on kirjas veebilehel www.muuseum.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles