Kaitsealune korsten jääb laieneva Stockmanni aatriumi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Stockmanni kaubanduskeskuse krundil asub muinsuskaitsealune objekt - vana paberivabriku korsten.

Korstna seisukord on hetkel küll rahuldav ning lähimas tulevikus vajab see ehituslikku tähelepanu. Stockmanni kaubanduskeskuse töökeskkonna ja turvalisuse juht Sergo Kohal rahustab, et korstnast saab üks tähelepanuväärne keskuse osa.

«Stockmann AS-i territooriumil asub tõesti tähelepanuväärne paberivabriku korsten, mille puhul on tegemist osaga kultuurimälestisest. Paljud seda ei pruugi teadagi,» edastas Kohal Postimehele.

Kohal kinnitas, et krundi omanikuna tagab Stockmann selle säilimise. Nii on näiteks täna korstna ülemine osa kaetud spetsiaalse kaitsevõrguga, mille tarviduse on põhjustanud kevadised ilmamuutused, mis võivad mälestisele mõju avaldada.

«Kui ilmneb vajadus mälestise renoveerimiseks või remondiks, siis teeme seda vastavalt nõuetele ning kooskõlastame selle kindlasti ka vastava ametkonnaga,» märkis Kohal.

Tallinna kultuuriväärtuste ameti muinsuskaitse osakonna juhi Boris Duboviku sõnul on Stockmann kooskõlastanud linnaga projekti, mille kohaselt jääb tulevikus korsten eksponeerituna aatriumisse. Linnapoolne nõue oli, et korsten peab jääma oma kohale.

«Nende ehitustööde käigus tuleb korsten kindlasti puhastada ja mõningad osad konstrueerida,» lisas Dubovik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles