Noormees sai kinnipidamise käigus käelabasse kuulihaava

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel kasutas politseinik eile öösel peatumismärguannet eiranud ja seejärel vastu posti sõitnud sõidukist välja jooksnud meeste kinnipidamisel tulirelva, üks politsei eest põgenenud noormees sai kätte kuulihaava ja viidi esmaabi andmiseks haiglasse.

Politsei- ja piirivalveameti teatel kontrollisid politseinikud öösel kella 3.35 ajal Arbu tänaval aadressi, mille kohta oli tulnud info sõidukist narkootikumide müümise kohta. Maja juures seisnud sõiduauto Opel Omega oli just sõitu alustanud ning politsei andis juhile peatumismärguande.

Juht eiras aga peatumismärguannet ja hakkas suurel kiirusel Laagna teed mööda kesklinna poole sõitma, politsei järgnes autole. Gonsiori tänavale pöörates sõitis juht vastu posti ning autost põgenes viis-kuus meest, kes jooksid Vesivärava tänavale kaupluse taha.

Esialgse info kohasel oli politseinik võtnud tagaajamise käigus kabuurist välja tulirelva. Kinnipidamisel lõi teda üks ärajooksjatest, 1994. aastal sündinud Aleksei, kes sai tekkinud rüseluse käigus käelabasse kuulihaava. Mees viidi esmaabi andmiseks haiglasse ning praegu viibib ta politseijaoskonnas.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valdo Põder ütles, et tulirelva kasutamine politseitöös on erandlik ning juhtumile järgneb ka turvataktika analüüs. «Politsei praktika näitab, et enamasti eiratakse peatumismärguannet kas varasema või hetkel toime pandava süüteo tõttu. Samas teeb politsei eest ära sõitmine asja enamasti ainult hullemaks, kuna selle käigus pannakse toime veel täiendavaid rikkumisi ning ohtu nii enda kui ka teiste liiklejate elu,» lausus ta.

Politsei pidas sündmuskohal kinni viis alkoholi tarvitanud noormeest vanuses 17-20 aastat. Seisma jäänud sõiduki kontrollimisel leiti üks noormees ka sõiduki pakiruumist. Kinnipeetud viidi Ida politseijaoskonda. Sündmuse täpsemad asjaolud, meeste taust ning see, kes neist sõidukit juhtis, on selgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles