Tallinn avab suvised WiFi alad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta WiFi leviala..
Tasuta WiFi leviala.. Foto: Margus Ansu.

Homsel Tallinna päeval muutuvad lisaks senistele traadita interneti aladele pealinnas avaliku teenusena kättesaadavaks veel 19 ala.


WiFi võrku on Tallinnas võimalik tasuta kasutada nii parkides ja randades kui ka linnasüdames Raekoja platsil ja Vabaduse väljakul. Avaliku teenusena pakutava traadita interneti alasid on kokku 56 ja nendega on võimalik tutvuda Tallinna linna veebilehel

www.tallinn.ee/wifi

.

«Tallinn on arendanud oma e-teenuseid ja võrgupõhiseid projekte aastaid. Selle eest on meie linna ka korduvalt valitud seitsme intelligentsema linna hulka maailmas,» ütles linnavolikogu esimees Toomas Vitsut. «Lisaks sellele kuulub Tallinn traadita interneti kättesaadavuse osas maailma linnade esikümnesse koos selliste suurlinnadega, nagu Pariis, London, Singapur, Hongkong, San Francisco ja Sao Paulo.»

Vitsuti sõnul saab saavutatud edu hoida ainult teenust edasi arendades. Ühe näitena nimetas ta uute WiFi alade lisandumise homsest Tallinna päevast.

«Tegutseme avatuse ja arengu suunal järjekindlalt edasi, sest Tallinn on Euroopa kultuuripealinn aastal 2011. Võrgustatus on aga üks osa nüüdiskultuurist,» märkis linnavolikogu esimees.

Tallinn maksab tasuta võrguteenuse kättesaadavuse eest sel aastal linnaeelarvest miljon krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles