Savisaar avas kõmulise taustaga viinivorstikioski

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirtoidu kioski avamisel valvas korda munitsipaalpolitsei.
Kiirtoidu kioski avamisel valvas korda munitsipaalpolitsei. Foto: Priit Simson

Lasnamäel Uus-Pae bussipeatuses täna avatud kiirtoidukiosk nimega «Originaal Viinivorstid» kuulub ketti, mille rajamiseks mullu korraldatud konkursi tagamaad on üpris segased.


Tänavu septembriks peaks linnas püsti olema 11 ühesugust kiirtoidukohta. Peale Lasnamäe on need juba valmis Hobujaama tänaval, Toompuiesteel jalakäijate tunneli juures ning Mere puiestee ja Vana-Viru tänava nurgal.

Konkursi 11 kiirtoidukioski paigaldamiseks kuulutasid mullu juulis üheaegselt konkursi välja Kristiine, Põhja-Tallinna, Kesklinna ning Lasnamäe linnaosavalitsused. Kahtlasena tundus ettevõtmine sellepärast, et pakkujatele anti projekti ja äriplaani koostamiseks, dokumentide vormistamiseks ning kõigi kooskõlastuste saamiseks aega vaid 11 päeva. Niisugune tormamine viitas asjaolule, et kioskite rajamine oli varem juba kellelegi ära lubatud.

Enne konkursi väljakuulutamist käisid linnavalitsuses kuulujutud, et magusatesse kohtadesse kioskite rajamise asjus on linnaisadega plaani pidanud ärimees Meelis Maiste, Edgar Savisaare hea sõber ning Keskerakonna helde toetaja Alexander Kofkini ammune äripartner.

Pärast Postimehes ilmunud artikleid tühistas linnavalitsus kioskite ülespanemise konkursi ning otsustas selle septembris uuesti korraldada, et anda kõigile pakkujatele võrdsed tingimused. Nii ka tehti. Kuid lõppude lõpuks ei muutunud midagi, sest kiirtoidukohtade rajamise ja 5-aastase pidamise õiguse sai ikkagi endale Kofkinile kuuluv OÜ Estkompexim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles