Tallinna linnavolikogu peab täna viiesajanda istungi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Peeter Langovits.

Pealinna volikogu peab täna oma viiesajanda istungi pärast oma tegevuse taastamist.


Pärast aastakümnete pikkust vaheaega taasalustas Tallinna volikogu tööd 22. detsembril 1989, teatas volikogu pressinõunik Ester Šank.

Ligi 20 aasta jooksul on koos tänasega peetud viissada istungit, valitud on kuus volikogu koosseisu, mis on vastu võtnud kokku 849 määrust ja 5326 otsust.

«Minu hinnangul on linnavolikogu läbi kõigi nende aastate olnud mõjukas ja aktiivne. Eriti hea meel on selle üle, et meie seas on staažikaid kolleege, nii-öelda ajaloolise mälu kandjaid, kes lisaks rikkalikule kogemusele annavad eeskuju oma vastutustundliku hoiakuga,» hindas volikogu esimees Toomas Vitsut.

Tallinna volikogu viies koosseisus on praegustest linnavolinikest osalenud Sergei Ivanov, Leonid Mihhailov, Matti Tarum, Margarita Tšernogorova ja Jaak Vihmand. Samuti on viiel korral linnavolikokku valitud Vladimir Velman.

Nelja koosseisu on kuulunud üheksa linnavolinikku, neist praeguseni Tiina Mägi, Erika Salumäe, Natalia Vaino, Ülle Rajasalu ja Indrek Raudne. Kokku on kuue koosseisu tööst osa võtnud 393 volikogu liiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles