Galerii: pealinlaste puhkeplats kultuurikilomeetri ääres annab prügimäele silmad ette

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna autojuhid ja niisama päevavargad on leidnud südalinnas paiga, kus lõuna ajal kohtuda, võileiba süüa ning karistamatult enesest ka prahti maha jätta.

Prügilade on välja sulanud Statoili tankla, linnahalli ja kultuurikatla vahelisel platsil, millele peaks kunagi kerkima uus raekoda ja mille kõrval kulgeb kurvalt kultuurikilomeeter.

Kui seda parklat lõuna ajal külastada, seisab seal ikka ridamisi taksosid, turvafirmade autosid ja igasugu muid kaubikuid ning sõidukeid, milles istujad on tulnud sinna kas kellegiga kohtuma, keha kinnitama ja/või päikse käes leiba luusse laskma.

Enamus maas vedelevatest jäätmetest näib kirjade järgi otsustades pärit olevat kõrvalasuvast Statoili bensiinijaamast, osa ka muudest kiirtoitlatest. Parklast ei puudu hulk kange alkoholi pudeleid, mis ilmselt pärit öiste külastajate käest, maas vedeleb klaasipesuvee kanistreid, rehvipaikamise vahu pudeleid, riietusesemeid, mütse, mahlapakke, võileivakarpe ja kõike muud, mis inimene eales käest võiks pillata.

Täielikus ülekaalus on aga Statoili kohvitopsid kirjaga «Made to go», mille inglisekeelsest kirjast kasutajad ilmselgelt aru pole saanud. Tähendab see ju, et need on tehtud tanklast lahkumiseks, mitte aga maja taha maha viskamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles