Teletorn tähistas sünnipäeva trepijooksuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täpsel aasta tagasi taasavati külastajatele Tallinna teletorn, millest nüüdseks on kujunenud üks linna atraktiivsemaid turismiobjekte – avamisaasta jooksul on teletornis käinud ligi 242 500 külastajat, torni turismikäive oli 1,1 miljonit eurot. Aastapäeva puhul korraldati ka kõigile huvilistele trepijooks, esimest korda ronis mööda teletorni fassaadi alt üles ronija Heiki Hanso.

«Teletorni taasavamine elamuskeskusena on ennast igati õigustanud,» sõnas teletorni juhataja Riina Roosipuu.

«Seadsime eesmärgiks, et torni külastab aasta jooksul vähemalt 110 000 inimest, kuid selle arvu oleme tänaseks ületanud rohkem kui kahekordselt. Võttes arvesse, et torni üles saab lasta korraga maksimaalselt 100 inimest, on see väga hea tulemus. Kõige populaarsem on Teletorn kohalike seas, küllap siin on omajagu põhjuseks ka nostalgia. Välisturistide osakaal on keskmiselt 30%. Tänavu tõotab samuti tulla meie jaoks hea aasta, kuna juba märtsikuu külastajate arv oli ligilähedane eelmise aasta avamiskuuga, mil huvi torni vastu oli meeletult suur.»

Traditsiooniks kujunenud sündmustest toob teletorni juhataja välja näiteks Eesti  taasiseseisvumisele pühendatud 20. augusti perepäeva, mida sel aastal korraldatakse juba kolmandat korda. Iga suve tippsündmuseks on Roosipuu sõnul Teletorni sünnipäev, mida  tähistatakse rahvusvahelisel tasemel toimuva langevarjuhüpete showga.

Eelmise aasta maikuus alustati koostöös Eesti Jazzliiduga kontsertide sarja Teletorni jazz, mis jätkub ka tänavu. Teletornis on toimunud alates avamisest 306 erinevat sündmust – haridusprogramme, hommikuseminare, päevaseid konverentse, vastuvõtte ja pidulikke õhtusööke ning näitusi.

Algaval hooajal plaanib teletorn pakkuda külastajatele mitmeid uusi pakette ning külastuskeskuse arengut jätkata. Teletorni 22. korruse väliterrassile on paigaldatud pikksilm, suveplaanidesse kuuluvad välialade väljaehitamine ning dekoratiivhaljastus. Õuealale tulevad ka lasteatraktsioonid ning võimalus korraldada väliüritusi.  Suve alguses plaanib teletorn käivitada elektroonilise järjekorrasüsteemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles