Tallinna lasteaedade tulevik: 24 renoveeritakse täielikult, kasutusele võetakse moodulmajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula 23 hoones peaks uus lasteaed tööd alustama 1. septembril 2014.
Koidula 23 hoones peaks uus lasteaed tööd alustama 1. septembril 2014. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes tutvustab täna volikogus Tallinna koolieelsete munitsipaallasteasutuste arendamise programmi 2013–2021 «Lasteaiakoht igale lapsele» rääkis, et programmi tegevuskavasse on planeeritud nii uute lasteaedade ehitamine, vaba ruumiressursi kasutuselevõtt olemasolevates lasteaedades, tervikrenoveerimised koos juurdeehitustega kui ka moodulrühmade rajamine. «Tegevused on planeeritud nii, tasakaalustatult arendada kõikide linnaosade lasteaiavõrku,» sõnas ta.

Programmi koostamisel on Kõlvarti sõnul arvestatud pealinna laste arvu prognoosidega. «Kaasatud olid OÜ Geomedia ning OÜ Cumulus Consulting eksperdid, kelle koostatud analüüsid näitavad, et kuni 7-aastaste laste arv kasvab veel aastani 2017, hakkab siis taas vähenema ning alates aastast 2018 väheneb ka lasteaiakohtade vajadus. Seetõttu on oluline paindlik lähenemine lasteaiakohtade loomisele,» selgitas Kõlvart.

Abilinnapea sõnul on plaanis kasutusele võtta näiteks moodulmajad, mis on tema sõnul sama mugavad kui püsimajad ning vastavad tervisekaitse nõuetele, kuid mida saab kiiresti püstitada linnaosadesse, kus lasteaiakohtade nõudlus kõige suurem on ning nõudluse vähenedes taas eemaldada. «Tegevuskava näeb ette 14 moodulrühma paigaldamist. Planeeritud on ka 24 lasteaia tervikrenoveerimine ja juurdeehitused 29 uue rühma tarbeks. Vaba ruumiressurss võetakse kasutusele 31 lasteasutuses,» rääkis Kõlvart.

Puuduvatest lasteaiakohtadest kõneldes on avalikkuse ette jõudnud mitmeid arve, kuid Kõlvarti sõnul on hetkel puudu kuni 1300 lasteaiakohta. «Arenguprogramm vaatleb lasteaiakohtade vajadust kuni aastani 2021. Arv 4000 näitab kohtade vajaduse suurenemist kogu programmiperioodi vältel kuni aastani 2021, saavutades kõrghetke 2016-2017 ning hakates siis jõudsasti langema, jõudes aastateks 2021 samale tasemele kui tänavu,» selgitas Kõlvart.

See aga ei leevenda lugeja muret, kes oma kitsikust ka ajakirjanikule kurtis – nimelt on ta madalapalgaline töötaja ning lapsel pole lasteaiakohta (elavad kesklinna kandis Kassisabas), kuhu siis laps panna?

«Kui laps on 3-7-aastane, leidub talle kindlasti mõnes Tallinna lasteaias lasteaiakoht. Soovitan esmalt pöörduda Tallinna haridusameti alushariduse osakonna spetsialistide poole, kes oskavad lapsevanemat kindlasti nõustada ja lasteaiakoha leidmisel aidata,» soovitas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles