Süüdistus provotseeritud tapmises tõi pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis kolmapäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi pussitas mullu sügisel surnuks teda veretööle provotseerinud kaaslase.

Kui algselt süüdistas prokuratuur 61-aastast Vladimirit tapmisparagrahvi järgi, siis kohtuistungil muutis prokurör süüdistust ja kvalifitseeris tapmise ümber provotseeritud tapmiseks.

Kohus oli prokuröri seisukohtadega päri ning mõistis Vladimirile provotseeritud tapmise eest maksimumkaristuse ehk viieaastase vangistuse. Ühtlasi leidis kohus, et Vladimir peab ohvri lähedastele hüvitama ka materiaalse ja moraalse kahju katteks kokku ligi 150 000 krooni.

Süüdistuse järgi toimus veretöö 19. septembri hilisõhtul Läänemere teel asuvas korteris, kus Vladimir läks tülli oma 73-aastase tuttava Paveliga. Vladimir haaras noa ja pussitas ohvrit korduvalt kaela, mille tagajärjel eakas mees suri.

Politseil õnnestus kuriteos kahtlustatav Vladimir otse kuriteopaigal kinni pidada ja kohus võttis ta järgmisel päeval prokuröri taotlusel vahi alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles