Kasiinosaare ideele tõmmati esialgu kriips

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Tallinna kunstigümnaasiumi ja linnavolikogu liikme Märt Sultsi idee ehitada Tallinna lahte tehissaared jääb esialgu sahtlisse tolmu koguma, sest keskkonnaministeerium jättis detailplaneeringu kooskõlastamata.




Ministeeriumi kantsler Rita Annus tõdes, et Eestis puudub praegu merre ehitamise õiguslik regulatsioon, mistõttu ei ole võimalik ASi K-Projekt esitatud detailplaneeringut kooskõlastada.



Regulatsiooni töötab välja majandusministeerium ja seejärel on Sultsil ja K-projektil võimalus detailplaneering uuesti ülevaatamiseks esitada. «Vara on veel öelda, milliseid takistusi võiks detailplaneeringu kooskõlastamisel ette tulla pärast regulatsiooni valmimist,» ütles keskkonnaministeeriumi spetsialist Kaari Männikus-Nilson.


«Kindlasti on selliste suurte projektide puhul oluline ka keskkonnamõju hindamise tulemus,» lisas ta juurde.



Sultsi ideekavandi järgi kerkiks Paljassaare lahte kolm saart, kogu ehitise pindala on eskiisi kohaselt umbes kümme hektarit. Saarte hulka kuuluksid lastesaar, kultuurisaar ja «rahakate täiskasvanute meelelahutuseks mõeldud kasiinosaar». Laste- ja kultuurisaarele oleks pääs tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles