Arjakas tegi eksami, mis lubab Keskerakonnal ta ametisse nimetada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllo Arjakas.
Küllo Arjakas. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna endine peasekretär Küllo Arjakas sooritas kolmapäeval edukalt arhivaari kutseeksami, mis lubab nüüd Keskerakonna juhitud Tallinna linnavalitsusel ta linnaarhiivi juhatajaks kinnitada.

Arjakase sõnul ei oska ta öelda, millal Tallinna linnavalitsus ta linnaarhiivi juhatajaks kinnitab.

«Ilmselt juhtub see lähinädalatel, see on Tallinna linnavalitsuse otsustada,» ütles Arjakas BNSile.

Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja on varem BNSile öelnud, et Küllo Arjakas oli ainus, kes linnaarhiivi juhataja konkursil seitsme kandidaadi seast sõelale jäi.

Senine linnaarhivaar-linnaarhiivi juhataja Urmas Oolup lahkus omal soovil ametist mullu kevadel. Sellest ajast täidab linnaarhiivi juhataja kohuseid Lea Kõiv, kes on BNSile kinnitanud, et kandideeris ka ise konkursil.

Tallinna linnavolikogu Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon süüdistas märtsi lõpus linnaarhiivi juhataja konkursi komisjoni seaduserikkumises, kuna komisjon valis linnaarhivaariks Arjakase, kuigi tal ei olnud otsuse tegemise ajal selleks tööks nõutavat dokumenti.

«Arhivaari kutsetunnistuse nõue oli kirjas ka konkursitingimustes, kuid nähtavasti ollakse valmis sülitama igasugustele reeglitele, kui vaja leida töökoht Keskerakonna endisele peasekretärile,» ütles IRLi fraktsiooni aseesimees Andres Öpik märtsis.

Öpik märkis, et konkursil osales ka linnaarhiivi senine juht Lea Kõiv, kes omab arhivaari kutsetunnistust juba 2000. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles