Teletorni naabrusse kavandatakse restoranihoonet

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huvilised ei pea enam Tallinna teletornis elavas järjekorras seisma.
Huvilised ei pea enam Tallinna teletornis elavas järjekorras seisma. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb võtta homsel istungil vastu teletorni naabrusse restoranihoone rajada võimaldava detailplaneeringu.

Kloostrimetsa tee 58b kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga on kavandatud 0,27 ha suurusele planeeringualale kuni 3-korruseline toitlustushoone - 90 istekohaga restoran-kohvik.

Detailplaneeringu koostas arhitektibüroo Heiki Taras OÜ. Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Pirita Linnaosa Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.

Planeeritud maa-ala on hoonestamata. Kloostrimetsa tee 58b kinnistu on tihedalt kaetud valdavalt mändidest koosneva kõrghaljastusega.

Lähtudes planeeritava maa-ala kontaktvööndi hoonestusest on planeeringuga ette nähtud hoone maht arhitektuurselt piirkonda sobiv ning hoone paigutamisel on lähtutud olemasoleva haljastuse paiknemisega.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 17. augusti 2011 korraldusega. Detailplaneeringu eskiislahendusega sai tutvuda Pirita Linnaosa Valitsuses 5. kuni 14. septembrini 2011 ning 14. septembril 2011 toimus detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks avalik arutelu.

Detailplaneering on Pirita linnaosa üldplaneeringuga kooskõlas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles