Tallinna vanalinnas taaselustub pikkade traditsioonidega rattavõistlus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Kriteeriumi rajakaart.
Tallinna Kriteeriumi rajakaart. Foto: Aerobike

Fakto Auto Tallinna Rattafestivali raames toimub tänavu lausa kaks võidusõitu.


Lisaks juba traditsioonilisele Fakto Auto Tallinna Rahvasõidule saab uue hingamise vanalinnas peetav kriteeriumisõit. Fakto Auto Tallinna Kriteeriumi näol on tegemist legendaarse võistlusega, mida viimati peeti kaheksakümnendate esimesel poolel.

«Olen kuulnud legendaarset Pika jala tõusu hõlmava võidusõidu kohta hulgaliselt toredaid lugusid ning sellega seoses tekkis soov jalgrattaspordi järjest suurenevale populaarsusele tuginedes see traditsioon uuesti ellu äratada,» lausus Fakto Auto Tallinna Rattafestivali peakorraldaja Mihkel Reile.

Päev enne 25. augustil kõikidele huvilistele mõeldud Fakto Auto Tallinna Rahvasõitu pakutakse pealtvaatajatele pealinna südames atraktiivset vaatemängu. Tegemist on Eesti Jalgratturite Liidu litsentsi omavatele sportlastele mõeldud võistlusega, kuhu pääseb osalema sada kiiremat registreerijat.

«Starti on oodatud eelkõige keskmisest kõrgema tasemega ratturid. Kui esimesel aastal oli Fakto Auto Tallinna Rattafestivali programm kolmepäevane, siis mullu toimus ainult Fakto Auto Tallinna Rahvasõit. Nüüd liigume selles suunas, et Fakto Auto Tallinna Rattafestival uuesti laiemat programmi hõlmaks,» selgitas Reile.

Esmalt läbivad kõik kriteeriumivõistluse osalejad kaheringilise ajasõidu, mille põhjal jaotatakse osalejad A-, B- ja C-finaalidesse. A-finaalis kindlustavad koha 20 kiiremat, kuid nendega ühinevad B-finaali kümme ja C-finaali viis paremat.

1,6 kilomeetri pikkune ring, millest kilomeetri võtavad enda alla munakiviteed, saab alguse Vabaduse väljakult ning seejärel suunduvad ratturid mööda Harju, Rüütli ja Rataskaevu tänavat ning Pika jalga Toompeale. Riigikogu hoone eest laskutakse mööda Toompea tänavat ning Kaarli puiesteed alla stardi- ja finišipaika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles