Linnahalli arhitekt: iga aastaga, mis maja seisab, läheb remont kallimaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Peeter Langovits

Linnahall seisab 2010. algusest sisuliselt tühjalt ja kasutamata. Väidetavalt sajab maja mitmest kohast läbi ja hallitab.

Linnahalli arhitekt Raine Karp ütleb, et teab linnahalli saatusest samapalju kui iga Eesti kodanik, kes lehest vahel midagi loeb, kirjutab Õhtuleht.

«Seda ei tea, kaua ta veel vastu peab, aga iga aasta, mis ta seisab, iga aasta läheb see remont kallimaks.»

Tallinna volikogu liige Madis Kübar esitas jaanuaris linnapeale arupärimise, kus muu hulgas küsib, milliseid samme on Linnahalli renoveerimiseks viimase aasta jooksul astutud.

Edgar Savisaar vastas: «Pärast 7. maid 2012 on Tallinna Linnahalli renoveerimise tagamiseks astutud olulisemad sammud Tallinna Linnahalli ja seda ümbritsevate kinnistute eskiislahenduse väljatöötamine, edasise kasutamise kooskõlastamine Riigi Muinsuskaitseametiga 7. augustil 2012 ning Linnahalli eeleskiisile Muinsuskaitseameti ehitismälestiste ekspertnõukogu heakskiidu saamine 16. novembril 2012,» seisab linnapea vastuses. «Läbirääkimiste sisu ei ole võimalik avaldada konfidentsiaalsusnõude tõttu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles