Keskerakond võib kaotada taksojuhtide poolehoiu

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Poolak ja teisedki taksojuhid pole rahul, et neli nädalat tagasi suleti Tallinnas jalakäijate ja sõidukite liikluse ohutust ettekäändeks tuues Vana-Viru tänava taksopeatus ja väljasõit Vana-Viru tänavalt Mere puiesteele.
Lembit Poolak ja teisedki taksojuhid pole rahul, et neli nädalat tagasi suleti Tallinnas jalakäijate ja sõidukite liikluse ohutust ettekäändeks tuues Vana-Viru tänava taksopeatus ja väljasõit Vana-Viru tänavalt Mere puiesteele. Foto: Mihkel Maripuu

Roolikeerajad kurdavad, et Tallinna linnavolikogu esise taksopeatuse sulgemine võttis neilt sissetuleku.

Eesti Taksojuhtide Liidu juht Lembit Poolak survestab Tallinna keskerakondlikku linnavõimu ametlikus kirjas esitatud väitega, et taksojuhtide jätkuva tagakiusamise korral lõpetab ta edaspidi kolleegide agiteerimise, et nood hääletaks valimistel Keskerakonna poolt.

«Olles varasematel valimistel agiteerinud taksojuhte hääletama Keskerakonna ja ka Teie poolt, siis kahjuks viimaste aastate Tallinna linnavalitsuse taksondust puudutav poliitika ei ole kahjuks lahendanud paljusid taksojuhtide igapäevaseid tööalaseid muresid, paljudes küsimustes aga tekitanud taksojuhtidele hoopis täiendavaid probleeme,» kirjutas Poolak 29. jaanuari kuupäeva templit kandvas ametlikus kirjas linnavolikogu esimehele Toomas Vitsutile.

Poolak taotles selles kirjas linnavolikogu juhi kiiret audientsi. Probleem puudutas linnavolikogu ees tegutsenud Vana-Viru taksopeatuse likvideerimist.

Peatus, mida valdavalt kasutasid rahva seas kõrgete sõidutariifide poolest kurikuulsaks saanud kollaste taksode omanikud, tekitavat vanemate vene rahvusest taksojuhtide seas probleeme, sest nad kaotavat nii suure osa oma pere senisest sissetulekust.

«Taksopeatuse likvideerimisega oleksin ma keerulises olukorras, et kuidas ma peaksin taksojuhtidele selgitama peatuse kaotamist nii, et nende tuttavad ja pereliikmed valimistel hääletaksid Keskerakonna poolt,» kirjutas Poolak.

Loodetud kokkusaamist siiski ei järgnenud (kui selleks ei või lugeda märtsi lõpus toimunud tööalast kohtumist liiklusteenistuse juhiga – R. B.).

Poolak, kelle juhitav liit koondab napilt sadakonda – neist liikmemaksu tasub umbes veerand – valdavalt röövellike hindadega Tallinna taksojuhti, pidi leppima Vitsuti ametlikus toonis vastusega, millele ligipääsu piiras pealinn ametkondliku kasutamise piiranguga.

«Ma pean seda teemat lõpetatuks. Taksojuhid linna poolt mingi erikohtlemise osaliseks ei saa. Nii ongi. See peatus jääb suletuks edaspidigi,» kommenteeris omanäolist pöördumist ja sellele vastamist Vitsut.

Seda, et taksojuhtide liidu juhi kirjas sisaldus varjatud ähvardus, nagu võiks Keskerakond kaotada sügisestel kohalikel valimistel mitusada häält, ei maksa Vitsuti sõnul võtta ülemäära tõsiselt.

«Volikogusse tuleb sisult isegi oluliselt naljakamaid kirju. Kuid ma saan Poolaku väitest täiesti aru. Minu teada on ta meie nimekirjas valimistel isegi kandideerinud ja seetõttu on loomulik, et ta on meie nimel agiteerimistööd teinud,» rääkis volikogu esimees.

Poolak nimetab tekkinud kahetimõistetavat olukorda sundkäiguks. «Ma pidin teada andma, et erakond, mille liikmeks ma taksojuhtide õiguste eest seismiseks ise astusin, kaotab poliitiliselt sellega, kui nullib oma tööga linnavalitsuses seniste toetajate hääli,» rääkis ta.

Taksojuhtide liidu juhi sõnul ei ole tema ametlikus pöördumises sõnagi valet. «Kuigi ma hea meelega oleks ise apoliitiline, siis on see minupoolne tähelepanu juhtimine linnavõimudele,» märkis ta.

Poolaku kinnitusel suhtleb taksojuht tööga seoses iga päev sadade inimestega. «Kui taksojuhi ausat tööd nöögitakse, siis avaldab see inimesele mõju. Ja kui taksojuht avaldab oma nördimust ka kliendiga vesteldes, siis ei mõju see Tallinna mainele hästi,» lausus ta.

«Minu jutu mõte on, et ei ole mõtet taksojuhte lõputult nöökida. Inimeste poliitilised eelistused võivad muutuda,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles