Pistiseandja sai karistada, ametnik noomida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri kommid. Illustratiivne foto.
Fazeri kommid. Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Korteri ümberehituseks luba taotlenud naine poetas ametniku lauale kommikarbi, mille tagakaane ja kile vahel oli 50 eurot. Luba talle kiiremini ei antud, küll aga tuli pistiseandjal astuda kohtukulli ette.

Möödunud aasta detsembris soovis Anna (33) ehitusloa väljastamist kiirendada ning pani Tallinna linnaplaneerimise ameti (TLPA) ehituslubade osakonna vanemspetsialisti Karmeni lauale šokolaadikarbi Merci, kirjutab Õhtuleht. Karmen võttis karbi vastu, alles jaanuari algul avastas aga, et kingitus on liigagi magus: karbi tagakülje ja kilepakendi vahele oli pistetud 50eurone rahatäht.

Kohus lõpetas 25. märtsil kriminaalmenetluse, Annale määrati karistuseks sada tundi üldkasulikku tööd ning tal tuleb maksta riigile 134 eurot kaitsjatasu, karbi vastu võtnud ametnik sai noomida.

Menetluse käigus selgus, et TLPAs ongi ametnikel kombeks vastu võtta odavaid kingitusi, kuid nad ei lase end kinkidest mõjutada. «Taoline lähenemine pole siiski lubatav ja seda selgitati ka ameti juhtidele,» ütles prokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles