Pildid: korteripõlengus sai kannatada neli inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Oa tänaval põles täna varahommikul korter, mistõttu vajas haiglaravi neli inimest. Ülejäänud majaelanikke ohustas mürgine suits.

Häirekeskusele teatati tulekahjust Tallinnas Oa tänaval täna varahommikul kell 5.08. Päästjate saabudes põles lahtise leegiga kolmekorruselise kivimaja esimese korruse toas asuv tugitool ja selle ümber olev parkettpõrand. Korterist välja tunginud suitsuga oli täitunud kogu maja trepikoda ning selle kaudu väljuda proovivad inimesed sattunuks suurde ohtu.

Paralleelselt põlengu kustutamisega saatis päästetööde juht hingamisaparaatides päästjad hoiatama ülejäänud majaelanikke, paludes neil päästjate korralduseta korterist mitte väljuda, avada toas aken ning avatud akna juures oodata järgnevaid korraldusi.

Toas põlenud tooli jäänused ning selle ümber kolme ruutmeetri suurusel pinnal põlenud parkett kustutati kümnekonna minutiga.

Kuna tulekahju ajal tungis hoolimata suletud ustest korteritesse siiski suitsu, paluti majaelanikel pärast trepikoja ventileerimist tervise kontrolliks korraks välja tulla. Haiglaravi vajas neli inimest, kellest kolm olid viibinud põlenud korteris.

Päästetöö juhi hinnangul on tugitoolides ja diivanites kasutatava porolooni põlemisel tekkiv suits inimesele sisse hingamisel väga ohtlik. Seepärast oli antud juhul oluline, et inimesed ei üritaks hoonest väljuda läbitungimatu suitsuga täitnud trepikoja kaudu. Tänu majaelanike rahulikkusele ning päästjate korralduste täpsele täitmisele vajasid meedikute abi ainult suitsu ja tulega otseselt kokku puutunud inimesed.

Tulekahju võis esialgsel hinnangul alguse saada hooletusest kamina kütmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles