Kristiine turu asemele rajatakse pargiala

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turust vabaks jäänud platsile rajatakse pargiala.
Kristiine turust vabaks jäänud platsile rajatakse pargiala. Foto: Küllike Rooväli

Pärast Kristiine turu kuulsusetut lõppu korraldas linnaosavalitsus küsitluse teemal, mida inimesed tühjaks jäänud platsil näha tahaksid - enamus soovis pargiala.


«Linnaosa valitsus viis läbi küsitluse, millele vastas üle kahesaja inimese. Kõige populaarsemad ideed olid pargiala, pargiala lastemänguväljakuga või skatepark. Samas oli ka arvamusi, mida sinna kindlasti rajada ei tohiks – nii ei soovinud osa inimesi lastemänguväljakut, kuna olevat ohtlik koht ning liialt suur liiklustihedus. Oli arvamusi, mis olid vastu koerte jalutusväljaku rajamisele, samas oli ka selliseid kes seda just toetasid. Oli ka ettepanekuid kinnise turu rajamiseks,» rääkis Kristiine linnaosa vanem Andrei Novikov.

Küsitluse kokkuvõte näeb protsentides välja selline: 50 protsenti vastanutest tahaks endise turu alale pargiala, 30 protsenti soovib sinna pargiala koos laste mänguväljakuga ning ülejäänud 20 protsenti olid muud ettepanekud.

«Linnaosa valitsus on pöördunud keskkonnaameti poole palvega anda hinnang lastemänguväljaku rajamise võimalikkuse kohta. Keskkonnaameti hinnangul võib alale mänguväljaku rajamisel mürataseme normidele vastavusse viimiseks paigaldada mürakaitseekraani,» lausus Novikov.

Ta lisas, et linnaosa valitsus lähtub ala korrastamisel kindlasti linnaosa elanike ettepanekutest, millest täna on selgelt ülekaalukam puhkeala rajamine. «Linnaosa on tegemas puhkeala rajamise eskiisprojekti. Usun, et ala saab olema ilusti korrastatud ning sellest kujuneb üks linnaosa elanike armastatumaid puhkepaiku,» ütles linnaosavanem.

Kui kõnealusele krundile hakati Kristiine turgu rajama, toodi haljasala likvideerimise üheks põhjenduseks see, et seal armastasid koguneda asotsiaalid. «Asotsiaalide vastu kahjuks pole retsepti ei meie linnas ega ka teistes omavalitsustes. Kahjuks võib neid täna kohata ka kõige paremini korrastatud haljasaladel-parkides nii Kesklinnas, Pirital kui mujal, see puudutab iga Euroopa pealinna. Samas võime tõdeda, et hästi korrastatud puhkealal on asotsiaalide kogunemise tõenäosus väiksem – see saab olema ka meie eesmärk,» kinnitas Novikov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles