Reaalkool sai seletamatu staadionikeelu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snelli staadionil toimusid varem kaheksa Tallinna kesklinna kooli kehalise kasvatuse tunnid.
Snelli staadionil toimusid varem kaheksa Tallinna kesklinna kooli kehalise kasvatuse tunnid. Foto: Liis Treimann.

Tallinna Reaalkooli õpilased ei saa edaspidi enam Toompea jalamil asuvat suurärimees Endel Siffile kuuluvat staadioni kasutada, sest selline on staadioni juhtkonna otsus.


Teistele kesklinna koolidele keeld ei laiene ning nad võivad seal endistviisi võimlemistunde pidada. Staadioni asju juhtiv Tõnis Bittman otsuse tagamaid valgustada ei taha ning kinnitab vaid, et teistel koolidel pole vaja keeldu karta.

«Reaalkooli koha pealt ei kommenteeri ma mitte midagi,» ütles Bittman Postimees.ee'le.
Teiste koolide kohta arvas ta, et koolidirektorid võiksid rohkem ajakirjandusega ühendust võtta ja rääkida, kui tore staadionil on. Samuti ei teeks paha mõni tänukiri. «Siiani on ainult Prantsuse Lütseumi direktor meid korralikult tänanud,» lausus Bittman.

«Me ju ei teeni sellega raha, vaid maksame kogu asjale peale. Kuna staadioni kasutamine on nagu kingitus koolidele, siis nõuab riik selle kingituse pealt maksu,» ütles Bittman ning lisas, et kahe aasta jooksul, mis staadion on Sifi omanduses olnud, ei ole ükski linnaametnik vähimatki huvi tundnud, kui suured kulud staadioni omanikul on. «Haridusamet on võibolla teinud nägu, et ta tunneb asja vastu huvi, aga mingit vähegi tõsiseltvõetavat juttu pole meil olnud,» nentis staadioni juht.

Tallinna Reaalkooli direktorile Gunnar Polmale tuli keeld nagu välk selgest taevast.
«Kuna tegemist on erastaadioniga, siis ei ole minul siin midagi näpuga näidata. Aga koolijuhina olen ma tõepoolest väga hämmastunud sellise suhtumise peale, et ühel koolil keelatakse staadioni kasutamine ära,» lausus Polma.

Keelu põhjust ei tea temagi. «Sisulist põhjendust ei siin ole. Mul on tunne ja arvamus, et siin on tegemist mingite isiklike solvumistega, aga rohkem ma ei taha seda asja kommenteerida,» lisas direktor.

Endel Siffi firma Personal Power ostis Snelli staadioni 2006. aasta alguses ja renoveeris selle 2007. aasta suve lõpuks täielikult. Staadion sai tartaankattega jooksuraja ja kunstmuruga jalgpalliväljaku. Samuti rajati spordiväljaku juurde korvpalli-, võrkpalli- ja petankiplats ning taastati staadioni juurde kuuluv paviljon.

2007. aasta 30. augustil teatas üks suhtekorraldusfirma, et Snelli staadioni taastamise näol ei ole Siffi jaoks tegemist äriprojektiga, mille pealt kasumit teenida. «Projekti eesmärk oli pakkuda niigi tublidele ja edukatele kooliõpilastele senisest paremaid sportimistingimusi, et nad tulevikus veelgi tervemad ja sportlikumad saaksid olla. Tava kohaselt kannab staadioni hooldusega seotud kulud selle omanik, kuid kui linn soovib staadioni kasutamise veelgi paremaks korraldamiseks selle rendile võtta, siis mis saab mul selle vastu olla,» vahendas toonane pressiteade Siffi sõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles