Tallinn leevendab Operi staadioniehitamise kohustust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline on Kotka tänava staadion praegu.
Selline on Kotka tänava staadion praegu. Foto: Priit Simson.

Linnavalitsus saadab homme volikokku otsuse eelnõu, mis leevendab Kotka tn 12 kinnistule seatud hoonestusõiguse ehituskohustust.


Vastavalt Oper FC OÜ taotlusele vähendab linn Kotka tn 12 kinnistu hoonestusõiguse ehituskohustust ning pikendab ehitustähtaega kahe aasta võrra, 4. oktoobrini 2014. Samuti muudetakse hoonestusõiguse alusel püstitatavate ehitiste kasutamise tingimusi ning kohustused muutuvad eelnõus sujuvalt õigusteks..

Praeguse lepingu järgi kohustub Oper FC OÜ ehitama kinnistule kahest kolmekorruselisest hoonest koosneva spordikompleksi, mille koosseisus on täismõõtmetega kunstmuru kattega jalgpallihall-väljak, spordisaalid, sportlaste majutamiseks vajalikud ruumid ning muud spordikompleksi tegevuseks vajalikud ruumid ja ühe maa-aluse korrusega parkla.

Linnavolikogu otsuse eelnõu näeb ette muuta ehituskohustust selliselt, et hoonestaja on kohustatud ehitama staadioni (st täismõõtmetega tava- või kunstmurukattega jalgpalliväljaku), autoparkla ning juurdepääsutee ning hoonestajal on õigus (kuid mitte kohustus) ehitada kahest kolmekorruselisest hoonest koosnev spordikompleks, staadioni tribüün ning staadioni kattekonstruktsioon.

Praeguse lepingu järgi kohustub hoonestaja kasutama kinnistul asuvaid hooneid spordiklubi Andres Operi Jalgpallikooli ning Kristiine linnaosa teenindava spordikompleksina.

Eelnõu muudab hoonestusõiguse tingimusi selliselt, et hooneid kasutatakse Eesti Jalgpalli Liidu, jalgpalliklubide (sealhulgas Andres Operi Jalgpallikool) ning Kristiine linnaosa teenindava spordikompleksina. Muudatus on tingitud sellest, et jalgpalliliidust võib saada projekti strateegiline investor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles