Korteriühistu koosolek: käsikähmluse finaalis otsustati laenata miljon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaklus
Kaklus Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Korteriühistute koosolekul tuleb ette igasuguseid olukordi – kui sõnasõjad on tavalised, siis mitmel pool pealinnas on  vaenupooled käsipidi koguni nii kokku läinud, et tarvis on olnud politsei sekkumist, rääkis Eesti Korteriühistute Liidu Tallinna ja Harjumaa büroo juhataja Raimo Jõgeva.

Kõige ekstreemsemana meenutas ta aga paari aasta tagust korteriühistu koosolekut pühapäeva pealelõunal ühes Põhja-Tallinna suures korteriühistus. Jõgeva sõnul oli tegemist kunagise ühiselamuga, kus ühtekokku 180 korteriomandit.

«Üldkoosolek toimus keldris, torud jooksid, aeg-ajalt näitasid end rotid. Kvoorum oli koos, enamus osalejaid, kellest valdav osa üle keskea naised, alko- või narkojoobes. Mina olin kutsutud koosolekut juhatama, ent pidevalt tuli mul prouasid, kes üksteist juustest kiskusid, lahutada,» jutustas Jõgeva. «Ent koosoleku tulemus oli positiivne - valiti uus juhatus ja otsustati ka miljon krooni laenu võtta,» meenutas kogenud spetsialist, kelle sõnul hakkasid asjad kõnealuses ühistus pärast ülesmäge minema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles