Lennusadama angaarid pälvisid ELi ja Europa Nostra tunnustuse

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennusadam.
Lennusadam. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjon ja Europa Nostra teatasid täna ELi kultuuripärandi ja Europa Nostra auhindade võitjad. Eestist pälvisid tunnustuse Lennusadama angaarid.

30 võitjale, kes valiti välja peaaegu 200 projekti hulgast, jagati auhindu neljas kategoorias: kultuuripärandi säilitamine, teadustegevus, erilised teened ning haridus, koolitus ja teadlikkuse suurendamine.

Auhinnad antakse üle 16. juunil Ateenas Herodes Atticuse amfiteatris toimuval auhinnatseremoonial, kus osalevad ka Kreeka president Karolos Papoulias, Euroopa hariduse, kultuuri, mitmekeelsuse ja noorte volinik Androulla Vassiliou ning Europa Nostra president, maailmakuulus tenor Plácido Domingo.

Üritus toimub Kreeka presidendi egiidi all. 30 võitnud projekti hulgast nimetatakse Ateenas kuus peaauhinna laureaati ning üks võitjatest saab ka publiku lemmiku tiitli, mis antakse Europa Nostra korraldatud veebihääletuse põhjal.

Eestist pälvis preemia säilitamise kategoorias Tallinna Lennusadama hoone.

Kõigi võitjatega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles