Juku-Kalle Raid: Edolf nopib Brežnevi hääled

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Priit Simson

Riigikogu liige, Juku-Kalle Raid ütles pealinlaste parteilisi eelistusi puudutavat Emori küsitlust kommenteerides, et lollide mass on alati kergemini manipuleeritav kui mõtlemisvõimeline kildkond.

«Paraku on demokraatia ehitatud sedaviisi, et napakal on täpselt sama palju hääli kui intelligentsel kodanikul. Kahjuks on suur osa Tallinna elanikest - just Eesti suuruselt teise linna, Lasnamäe oma - jubedalt inertsed ning ei viitsi midagi mõelda,» sõnas Raid.

«Üks asi on selge, et Savisaar on vallutanud vene ruumi ja see ruum uskus kunagi ka Brežnevit. Läks väga kaua aega, enne kui Leonid Iljitši üle nalja hakati viskama. Savisaare puhul pole asi muidugi nii õudne, venelased viskavad tema üle juba nalja küll ja intelligentsem osa neist Edolfit enam ei vali ka - üle poolte hääle saamisega läheks tal täna juba kindlasti raskeks,» usub Raid.

«Usutavasti võtab Edolf abinõud tarvitusele: lisaks tasuta ühistranspordile on sügisel oodata muudki põnevat: vanu häid kartuleid, küttepuid, aga võibolla ka tikreid ja suhkrut, et moosi keeta. Lisaks laseb ta tänavad täiesti ära laguneda, et asuda kuu aega enne valimisi kibekiirelt auke lappima, » sõnas Riigikogu liige.

«Kahjuks ei saa inimesed aru, et linn lastakse Savisaare meetodil lihtsalt uljalt pankrotti ning lõppudelõpuks peab kogu selle ikalduse kinni maksma ikkagi tavakodanik. Iga Savisaarele antud hääl on nagu uus löökauk Tallinna tänavatel, muud midagi. Savisaarest lahtisaamiseks üks kindel ja täiesti võimalik tee: ajage ennast üles ja valige ükskõik mille või kelle poolt, välja arvatud Keskerakond,» soovitab ta.

 ERRi uudistetoimetuse tellitud Emori küsitluse järgi on pealinna elanike seas eelistatuim erakond Keskerakond, kellele järgnesid sotsiaaldemokraadid 28- protsendise toetusega. Reformierakond kogus märtsis 18 protsenti ja IRL 17 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles