Uudiseid loomaaiast: naaritsapojad sõitsid Euroopasse missioonile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naarits Tallinna loomaaias
Naarits Tallinna loomaaias Foto: Kadri Ashford

Esmaspäeval rändasid oma uutesse kodudesse seitse eelmisel aastal Tallinna loomaaias ilmavalgust näinud noort euroopa naaritsat: kaks emast lennutati Saksamaale Osnabrücki, kolm emast ja kaks isast saadeti aga Prantsusmaale Calviaci loomaaeda.

Euroopas tuleb noortel naaritsatel täita üliolulist missiooni ja anda oma panus tänaseks nii väikesearvuliseks kahanenud liigi säilimisse.  

Hiid-merikotkas kaameraga varustatud pesas tegi mõned päevad kuiva trenni ja harjutas pesal istumist, kuni teisipäeval ilmus pesapõhja tänavune esimene muna ja haudumine võis alata. Alpakavillaga soojustatud pesal istudes 52. haudepäevani vapralt lumetorme ja krõbedaid külmakraade trotsinud habekotkaste pingutused lõppesid aga ebaõnnega. Nad lõhkusid tõenäoliselt juba varasemas haudejärgus hukkunud looteid sisaldavad munad ära ja pistsid nende sisu nahka.

16. märtsil loomaaias toimunud jääkaru päev tõi kohale üle 900 huvilise – tavaliselt küündib loomaaiakülastajate arv sellistesse kõrgustesse alles aprilli keskpaigas. Jääkaru päeval jäässe külmutatud kalade pärast tülli pööranud jääkarud Nord ja Friida on nüüdseks kenasti ära leppinud ja pulmi pidama hakanud.

Eelmise aasta mais loomaaias koorunud valgeselg-faasani kaks noort kukke läksid algava sigimishooaja erutuses teineteisega niivõrd põhjalikult kiskuma, et allajäänu pidi kolima parematele jahimaadele.

Märsti lõpuni saab loomaaia Illu kohvikus uudistada «Zofo 2012» konkursile laekunud fotodest koostatud rändnäitust «Loomaaed tuleb külla».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles