Luksusautode ralli toob Tallinna kesklinna staarid ja Ferrarid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Superstaaride ja erakordsete autode poolest tuntud elustiiliralli Gumball 3000 teeb tänavu mais tuuri Euroopas, läbides ka Eestit.
Tänavu on Gumball lubanud ette võtta sünnipäevatuuri, millest saab nende endi sõnul maailma eksklusiivseim road trip vormis seiklus. Autotuur peaks algama 18. mail Taanist Kopenhaagenist ning lõpeb Monacos Monte Carlos. Gumballi tuur läbib Rootsi, Soome, Venemaa, Eesti, Läti, Leedu, Poola, Austria, Itaalia ja Prantsusmaa ning peatub lõpuks Monaco ringrajal. Eesti on kaardil suurelt kirjas, Tallinna läbimine on plaanitud 21. maiks.

Varem rikkurite meelelahutusena tuntud üritus toob endaga kaasa ka aina võimsama turunduse, hõlmates superautode kultuuri, stiili ja VIP-meelelahutust – tähistamaks  maailma kõige rokkivama autoralli 15. sünnipäeva. Igas rahvusvahelises boksipeatuses ehk peatuspaigaks olevas linnas korraldab Gumball tuhandetele huvilistele ainulaadse meelelahutuse: kontserdid, VIP-peod ja avalikud autonäitused.

Tiirutavad kesklinnas

 Gumball 3000 toetaja Battery brändijuht Eestis Anett Stukis rääkis, et luksuslikud autod liiguvad läbi kesklinna, peatudes Vabaduse väljakul. «Autosid peaks osalema 125 ringis. Tallinnas pidu ei tule, meile lähim Gumballi pidu peetakse Riias 21.mail,» vahendas Stukis. Luksusautode võidusõidule ihalejail on aga praegu Battery Facebooki lehel võimalik võita sõit Stockholmist Turu sadamasse, et olla sama peolaeva peal, mis viib autod Stockholmist Turusse.

Tallinnas teist korda

Siiski pole see luksusautodel Gumball 3000 raames sugugi esimene kord Tallinnas peatuda, teab Top Gear Eesti peatoimetaja Toomas Vabamäe. «Nad on Tallinnas käinud ka aastal 2001, kuigi neil polnud see marsruudis. Pidid sõitma Riiast Peterburi, kuid et piiriületus võttus aega, tuli paarkümmend autot Tallinna, et siit laevaga Soome minna, nägin neid seismas Radissoni hotelli ees,» rääkis Vabamäe. Autoasjatundja kinnitab, et luksussõidukite purunemist Tallinna löökaukudes küll karta ei tasu. «Nad tulevad siia ju läbi Läti ja Leedu, Eesti teed ei pruugi sugugi kõige hullemad olla. Inglise autoajakirjas Car on 2001. ralli reportaažis öeldud näiteks Läti teede kohta, et seal olid vannisuurused löökaugud,»muigas Vabamäe.

Tänavusel Gumball3000 stardijoonel peaks üles rivistuma umbes 125 meeskonda oma suurejooneliste masinatega. Masinapargi hulka kuuluvad miljoneid dollareid maksvad Bugatti Veyronid, McLarenid, Ferrarid, Lamborghinid, Rolls Royce’id, Bentley’d, Aston Martinid, Jaguarid ja Porsched, kas spetsiaalselt tuunitud, vintage või täiesti unikaalsed sõidukid. Autode kõrval säravad rokitähed, kuninglikud kõrgused, filmistaarid ja filantroobid. Eelnevatel aastatel on rooli istunud näiteks David Guetta, Bam Margera, Snoop Dogg, Daryl Hannah jt, tänavu peaks oma luksussõidukiga Tallinna jõudma mainekas staaride galerii, kelle seas ka näiteks «Rannavalve» täht David Hasselhoff.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles