Tallinn surus läbi TOP-i planeeringu Pirita elanike vastuseisu kiuste

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita TOPi planeering.
Pirita TOPi planeering. Foto: SCANPIX

Tallinna linnavolikogus võeti täna vastu Regati 1 / 3 / 5 kinnistu ja lähiala detailplaneering, millel moodustatakse 32 krunti ning mis jaguneb 50 protsendi osas eramu piirkonnaks ning 50 protsendi osas ärilise tegevusega kasutatavaks alaks.

«Nimetatud planeeringut on menetletud väga pikalt ja sellesse on sisse viidud ka muudatused. Purjespordikeskusest lõunapoole jääv parklaosa, kus on vähendatud mahtusid ja korruselisust ning on ette nähtud arhitektuurikonkursi läbiviimine ja siit tuleneb ka see, et kruntide ja hoonete arv ei ole täpselt kindlaks määratud,» esines Tallinna abilinnapea Taavi Aas Tallinna linnavolikogu ees.

Muudatustega vähendati nimetatud piirkonnas brutopinda kokku 4800 ruutmeetrit. Pooled äriruumid peaksid avanema merepoolsesse külge ja oleksid rannapromenaadi teenindamiseks, vahendas Aas.

Objekti on kirjutatud ka rannapromenaadi väljaehitamine, vähendatud on veekeskuse mahtu 30 000 ruutmeetrilt 21 000 ruutmeetrile.

«Planeeringuga koos on läbi viidud terve rida uuringuid. Kõige rohkem on kõnealuseks olnud parkla osa, aga kinnitan teile, et tegu ei ole täna aktiivse linnaruumiga,» põhjendas Aas detailplaneeringu kehtestamise võimalus ära kasutada.

Volikogu opositsiooniliikmed viitasid detailplaneeringu vastuvõtuga keskkonnauuringute keskuse tehtud uuringute eriamisele. Samuti märgiti kohalike suurele vastuolule ala hoonestamise teemal.

Volikogult tuli ettepanek saata planeering teisele lugemisele. Linnavalitsus ettepanekut ei toetanud. Antud küsimusele korraldati ka hääletus, mis volikogus toetust ei leidnud.

Lõpphääletusel võeti linnavalitsuse eelnõu kehtestada Regati 1 / 3 / 5 kinnistu ja lähiala detailplaneering vastu 33 poolt-, 10 vastu- ja 2 erapooletu häälega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles