Jaanuarikuine Pirita jõgi Iru silla juures.
Jaanuarikuine Pirita jõgi Iru silla juures. Foto: Mihkel Maripuu

Vastab EMHI sünoptik Taimi Paljak:  Ega me täpselt öelda ei saa, kui palju ilm erinevates Tallinna linnaosades erineb, sest täpseid mõõtmisi selle kohta ei tehta. Palju laekub meile infot Tallinna elanikelt, seda peamiselt seoses suviste sadudega - on juhtumeid, kus Lasnamäel kallab vihma ja Mustamäel jällegi ei saja üldse.  Sadudega võibki nii olla, et mingil hetkel hakkab ühes kohas sadama nagu oavarrest, hoogsaju piled on selgepiirilised.

Temperatuur on Tallinnas aga linnaosati tõepoolest väga erinev, siin oleneb palju merest.  Talvised erinevused kindlasti väiksemad, kui meri on jääs, on ka temperatuur ühtlasem. Eile ja täna, kui tuul on tugev, on ilm näiteks ühtlaselt jahe. Praegu on Tallinna laht jääs, seal on õhk jäine, samas Mustamäe pool on juba tunduvalt soojem. Suvisel ajal võib kesklinna, Mustamäe ja Pirita temperatuur erineda suisa kümme kraadi ja enamgi - näiteks puhub Pirital kerge merebriis, nõrk tuul Mustamäele aga ei ulatu ning seal on samal ajal väga soe.

Hea lugeja, anna kommentaariumis teada: kus on Tallinnas kõige soojem/külmem ning milliseid ilmanähtusi linnaosades oled märganud?

Kommentaarid
Copy