Raamatutäika hitid: kirjandusklassika ja käsitööajakirjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna keskraamatukogus toimus kevadine raamatutäika.
Tallinna keskraamatukogus toimus kevadine raamatutäika. Foto: Laura Oks

Tallinna Keskraamatukogu pidas kahepäevast kevadist raamatutäikat, erinevate teavikute müügist teenis raamatukogu pea 700 eurot. Kokku müüdi linnarahavale ära 1618 nimetust teavikuid.

Eestikeelse kirjanduse osakonna juhataja Reet Ojasoo sõnul küsitakse täikal palju klassikuid: tahetakse osta ikka Balzaci’i ja Tolstoid, Vildet ja Tammsaaret.

«Ilu- ja teabekirjandust on müügil võrdselt, palju küsitakse kooli kohustuslikku kirjandust. Ega klassikuid eriti müügil pole olnud. Kui raamatud müüki paneme, siis ikka heas seisukorras, vanemad trükid on suhteliselt kulunud,» selgitas Ojasoo. Kahtlemata peibutab lugemishuvilisi ka teavikute odav hind – keskmiselt maksavad täikal müügil olevad raamatud kuuskümmend senti, kallimad üle kahe euro.

«Müüme neid teavikuid, mida on mitu eksemplari, samuti neid, mida ei laenutata, mis riiulis seisavad ja nappi ruumi kinni hoiavad,» selgitas Ojasoo. Eriti rariteetseid teoseid pole müügil olnud, väga vanu raamatuid raamatukogu ei müü. «Väga palju tahetakse osta lasteraamatuid, koguarvust on neid müügil neljandik,» rääkis eestikeelse kirjanduse osakonna juhataja. «Väga suur huvi on aga ka venekeelsete teavikute, nii raamatute ja ajakirjade vastu, nüüd, meil oli neid seekord väga vähe, kuid  venekeelset kirjandust küsiti palju,» rääis ta.

Ojasoo sõnul tahetakse osta ikka uuemaid autoreid,  kuid neid raamatukogu ei müü. «Väga menukad on täikal käsitööajakirjad ja sisustusajakiri Diivan, ka ajakiri Oma Maitse. Üllataval kombel terviseajakirjade vastu nii suurt huvi pole.»

Raamatumüüki korraldab Tallinna Keskraamatukogu ka interneti teel. «Lugemishuviline saab tutvuda müügil olevate raamatute nimekirjaga, seejärel tulla raamatukogu perioodikasaali ja soovitud teose osta,» selgitas Ojasoo. Müügil olevate teostega saab tutvutada raamatukogu kodulehel

Tallinna Keskraamatukogu järgmine raamatutäika toimub raamatukogu õues 4.juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles