Tallinna loomaaiale annetati rekordkogus kvaliteetheina

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
METSKÜLAST ZOOPARKI: Lello talu peremees Mati Maripuu (paremal) annetas eile Tallinna loomaaiale 3,5 tonni põlluheina. Loomasööda viis kohale Tallinnas Taani firmas töötav autojuht, Saaremaalt pärit Jüri Tamm.
METSKÜLAST ZOOPARKI: Lello talu peremees Mati Maripuu (paremal) annetas eile Tallinna loomaaiale 3,5 tonni põlluheina. Loomasööda viis kohale Tallinnas Taani firmas töötav autojuht, Saaremaalt pärit Jüri Tamm. Foto: Jüri Tamm / Saarte Hääl

Tallinna loomaaia üleskutset järginud Metsküla külavanem Mati Maripuu kinkis Tallinna loomaaiale 3,5 tonni kvaliteetheina, mis on suurim kogus loomasööta, mis loomaaiale eales annetatud.

«Vaatasin sügisel telereklaame, kus kutsuti inimesi Tallinna loomaaiale annetusi tegema,» seletas Leisi valla Lello talu peremees Mati Maripuu, kust tuli idee pakkuda loomaaiale heina, kirjutab Saarte Hääl.

Kuna Maripuu jõudis möödunud aastal nii palju heina varuda, et oma karjast üle jäi, helistaski ta loomaaia direktorile Mati Kaalule. «Ja näete, nüüd ongi auto õues,» rõõmustas Maripuu, kes oli eile hommikuks kutsunud oma küla mehed heinarulle vedama ja autole laadima.

Nii sõitsidki Lello talu heinakuuri ja taluteele pargitud suure veoauto vahet kaks traktorit, vedades-tõstes autole kvaliteetset põlluheina. Paul Toompuu vedas Jinma väiketraktoriga heinarullid kuurist teeäärsele platsile, kust Margus Toompuu need John Deere’i laaduriga veokile virnastas.

Koormasse mahtus 28 rulli. Keskmiseks rulli kaaluks hindas talunik 125 kilogrammi. Seega sai Tallinna loomaaed eile Metsküla külavanemalt 3,5 tonni kvaliteetheina.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal tõdes, et Mati Maripuu läheb loomaaia ajalukku annetajana, kes on esimesena saatnud nii suures koguses heina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles